Nybergs Bil storsatsar på Höglandet

Nybergs Bil AB storsatsar genom en omfattande om- och nybyggnation av bilhall och serviceverkstad i Nässjö.

20130121_nybergs

Totalt investerar Nybergs Bil över 22 miljoner i fastigheten i Nässjö samt i fastigheten i Eksjö. Detta både för att skapa en bra arbetsmiljö för de anställda men också för att kunna erbjuda alla kunder en attraktivare bilanläggning med tydlig exponering av deras varumärken: Volvo, Ford, Renault, begagnat samt transportbilar.

I Nässjö rivs befintlig bilhall och samtidigt byggs den gamla lastbilsanläggningen om till en ny attraktiv bilhall på ca 2100 kvadratmeter. Serviceverkstaden totalrenoveras och även den kommer att bli större för att inrymma fler arbetsplatser och högre kapacitet. Ombyggnationen beräknas vara färdig i under slutet av 2013.
– Lokalerna kommer efter ombyggnationen att vara mycket ändamålsenliga och fräscha för att möta kunderna på ett trivsamt sätt, säger Anders Larsson, vd, Nybergs Bil.

Även i Eksjö fortsätter upprustningen av den verkstad som byggdes 2011. Där har man också utökat antalet tekniker.
– Det känns riktigt spännande och stimulerande att fortsätta utvecklingen och investeringarna inom Nybergskoncernen. Det är otroligt viktigt att ha bra och ändamålsenliga lokaler för vårt modellprogram men samtidigt ännu viktigare att skapa en miljö med hög servicegrad för våra kunder, säger Anders Larsson.

Koncernen säljer cirka 3500 bilar per år och har 140 anställda.