Nytt bostadsområde: flera lägenheter redan sålda

Ett nytt kvarter, Kavalleriet, ska byggas i centrala Nässjö. Fler lägenheter är redan sålda – byggstart väntas i september.

20150324_bostader

I kvarteret Kavalleriet i centrala Nässjö planerar företaget Park & Villas AB att uppföra stadsradhus och lägenheter. Redan nu är sju lägenheter av totalt 25 tecknade, berättar Anders Torstensson, Fastighetsbyrån i Nässjö.
– Om allt flyter på så är tanken att det ska vara inflyttning under sensommaren 2016, säger han.

vaxthusLägenheterna är tre respektive fyra rum och kök, mellan 86 och 122 kvadratmeter stora. Stort fokus är lagt på omgivningarna, med en fin utomhusmiljö där en bland annat en vinterträdgård i engelsk stil ska upprättas. Första juni räknar Park & Villas AB med att de ska ha sålt tillräckligt många lägenheter (cirka 80 procent) för att komma igång. I sådana fall blir byggstart första september.
– Det har gått på räls i Nässjö. Vi är väldigt nöjda med kommunens hantering av detta, det har gått väldigt smidigt, säger Jonas Sagerklint, Projektansvarig på Park & Villas AB.

Lägenhetsinnehavaren ges möjlighet att påverka planlösning för att sätta personlig prägel på lägenheterna, som är flexibla i utformningen. Kvarteret Kavalleriet blir fördelat på fyra mindre byggnader i bostadsrättsform, anpassade för att passa in i citybilden.
– Man ska inte känna att det här är en lägenhet, det ska vara som ett villaboende men med lägenhetens fördelar. Bland annat har alla egen ingång och en liten tomt, säger Jonas Sagerklint.

husDessutom blir bygget en ganska grön historia ur miljösynpunkt.
– Vi satsar mycket på att det ska vara energisnålt. Vi kommer att ha solelsystem på hela södra sidan, så det blir i stort sett plus minus noll på energikostnader, avslutar Jonas Sagerklint.