Nytt järnvägsföretag till Nässjö – räknar med expansion

Ännu ett järnvägsföretag etablerar sig i Nässjö: ”Vi valde Nässjö för här finns kompetens och goda samarbetspartners”, säger driftsdirektören Jörgen Grelsson vid danska RAVN BANE AB.
Ser ljust på framtiden. Tv arbetschef Jimmy Perneland samt driftsdirektör Jörgen Grelson vid RAVN Bane AB.
Ser ljust på framtiden. Tv arbetschef Jimmy Perneland samt driftsdirektör Jörgen Grelson vid RAVN Bane AB.

Ytterligare ett danskt företag etablerar sig i Nässjö. Järnvägsföretaget RAVN Bane AB har valt att etablera sig i ”The Railway Town”.
– Vi valde Nässjö för här finns flera samarbetspartners och betydande kompetens, säger svenske driftsdirektören Jörgen Grelsson och arbetschefen Jimmy Perneland. De ser ljust på framtiden.
– Vi vet ju att trafikmängden ökar hela tiden på järnväg, samtidigt som underhållet varit bristfälligt. Det finns mycket goda skäl att vara optimist när man är i den här branschen. Betydande belopp är ju redan ”öronmärkta” för järnvägens utveckling.

Inom RAVN Bane AB finns signal-, kontaktlednings- och bantekniker liksom maskinoperatörer och lokförare. Företaget, som startade så sent som 2009 i Danmark, befinner sig i stark tillväxt. Man är den näst störste aktören i Danmark. Jörgen Grelsson håller tror att man kommer att vara upp emot 50 anställda inom en tvåårsperiod i den svenska verksamheten. Man är redan i gång med arbeten i södra Sverige som utförs med dansk personal, men svenska medarbetare kommer att rekryteras undan för undan.

Den svenska företagsledningen har tillsammans mer än 60 års branscherfarenhet och deras kontaktnät i branschen är imponerande.
– Satsningen i Nässjö känns väldigt stimulerande. Redan nu har vi samarbete med ett halvdussin nässjöbaserade företag. Det kunde inte ha börjat bättre, summerar Jörgen Grelsson.