På Segway till Höglandet

Nässjöföretaget Svensk Segway har försett Sveriges största campingar med Segway i sommar. Nu anordnar de events för företag på Höglandet.

Om du har kört Segway på någon av de stora campingarna i sommar är chansen stor att det är Svensk Segway i Nässjö som stod för färdmedlet. Leif Johansson och Tony Bergdahl startade upp företaget i våras och under sommaren har fordonen gått varma. Fördelarna för campingen är många.
– Ju fler aktiviteter en camping erbjuder, desto fler gäster får de. Och för dem att köpa in Segway är ganska dyrt och de hyrs ut under några veckor under sommaren för att sedan ställas i ett förråd. Så då är det bättre att vi gör det – och så kan vi dessutom använda dem till andra saker resten av året, säger Tony Bergdahl.

Svensk Segway har fullt ansvar för enheterna, vilket gör att campingarna aldrig behöver riskera någonting. En win win-situation, med andra ord. Utanför campingsäsongen används fordonen till uthyrning vid evenemang, företagsfester och liknande. Med tanke på att de även är inomhusfordon kan de köras året om.
– Vi är båda från Nässjö och bor här och är måna om att det händer saker i staden. Därför är det extra roligt att kunna erbjuda företag på Höglandet det här konceptet. Bland annat fanns vid med på Coverfestivalen, säger Leif Johansson.

Många svenskar bekantade sig med Segway genom den ängsliga överklasspappan Fredde i TV4:s serie Solsidan. Segway är dock allt annat än en lyxleksak för de välbärgade – snarare vinner det mark som ett funktionellt redskap inom en mängd professioner. Bland annat har polisen i Stockholm börjat använda Segway.
– Jag tror att Segway är här för att stanna. Det är inget som kommer att dö ut, speciellt inte eftersom det är så många yrkeskategorier som använder det. Och ju mer det syns ute, desto större blir det, säger Leif Johansson.

Som fordon klassas Segway som cykel och används inom ett växande antal områden, från sport (bland annat Segwaypolo) till sightseeing.

Läs mer på www.svensksegway.se