Pellets till Höglandet – ett samarbete

Höglands Logistik hjälper Vetlandaföretaget Polima att leverera pellets till Nässjö med omnejd.
Arnold Svensson, Höglands Logistik, Pontus Hellerstedt, Polima, samt Henrik Almström, Höglands Logistik

Vetlandaföretaget Polima, framförallt känt för centrumplugg och pallkomponenter, har gett sig in på pelletsmarknaden. Efter att ha startat försäljning av SCA Stallpellets och Vida bränslepellets till privatkunder i Vetlanda tar de nu Höglands Logistik till hjälp för att leverera produkten även i Nässjö med omgivande orter.
– Vi har själva lager i Vetlanda, men för att få en smidig leverans till Nässjöbor och övriga boende på Småländska Höglandet har vi tagit upp samarbetet med Höglands Logistik. De största fördelarna kommer att vara hög tillgänglighet och det konkurrenskraftiga priset. Det kommer alltid att finnas på lager och kunden kan välja att hämta eller få produkten hemkörd, säger Pontus Hellerstedt, Polima.

I och med att Polima själva erbjuder lagerutrymmen i Vetlanda är Höglands Logistik och Polima i vissa avseenden konkurrenter. Att företagen trots detta kan samarbeta kring pelletsförsäljning är ett gott betyg till den öppenhet som finns hos företagen i regionen. Och för Polimas del finns det naturligtvis stora fördelar med att anlita just Höglands Logistik för leverans och lagerhållning i Nässjöområdet.
– Vi har både bilar, lagring och lossningsmöjligheter, vi vet förutsättningarna i trakten och vi hittar bra. Vi vill vara ett bra alternativ för de lokala företagen här och vi erbjuder bra tjänster med bra kvalitet, säger Henrik Almström, Höglands Logistik.

Polima började kika på pelletsmarknaden när SCA BioNorr i våras lanserade en ny produkt som ska göra tillvaron för hästägare enklare: stallpellets.
– Stallpellets levereras i lätthanterliga säckar, staplade på pall. Det funkar så att man strör ut pellets i boxen och vattnar, så löser det upp och blir som sågspån. När vi kommit igång med stallpellets så varför inte bränslepellets också, säger Pontus Hellerstedt.

På den vägen är det. Både stallpellets och bränslepellets kommer att levereras från Höglands Logistik Center i Nässjö. I och med samarbetet kommer man att kunna täcka in Småländska Höglandet.
– Beroende på vad som är mest effektivt från fall till fall kommer vi att leverera från antingen Vetlanda eller Nässjö, säger Pontus Hellerstedt.