Nässjöföretag bäst i Sverige på molntjänster

JSC IT-partner från Nässjö blev utsedd till Årets Cloudpartner av Microsoft vid mjukvarujättens årliga prisutdelning.
Sofie Kalén, Petter Jacobs, Johan Schelin, Johan Andgren och Niklas Swanberg,
på JSC IT-partner.

I torsdags delade mjukvarujätten Microsoft ut de årliga utmärkelserna bland sina svenska partnerföretag och vinnare i kategorin ”Årets cloudpartner” blev JSC IT-partner från Nässjö.
– Vi har i flera år legat i framkant när det gäller molntjänster och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi har gjort ett klokt strategiskt val säger Petter Jacobs, chef för företagets konsultverksamhet.

Microsoft har cirka 4000 partnerföretag runt om i Sverige och bland dessa har JSC under en längre tid rankats bland de 10 främsta. Vid den högtidliga prisutdelningen på Folkets hus i Stockholm delades priser i sju olika kategorier ut och i tuff konkurrens fick nässjöföretaget ta emot utmärkelsen som ”Årets cloudpartner”.
– Det känns fantastiskt roligt att som smålandsföretag vinna det här priset. Lite som ett SM-guld faktiskt, säger Petter.

I motiveringen till priset går det bland annat att läsa att JSC på ett kundfokuserat sätt lyckats erbjuda attraktiva molnlösningar för både den privata och offentliga sektorn.
– En annan sak som lyfts fram i motiveringen är att vi har fungerat som en inspiratör för andra partnerföretag, berättar Petter. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter på ett öppet och transparent sätt – vi tror på framgång genom samarbete, fortsätter han.

Molnet
Att ha tillgång till de vanligaste kontorsprogramvarorna och kunna spara och dela dokument med kollegor, samarbetspartners och kunder är idag en självklarhet för de allra flesta. Allt sköts via internet och lagras säkert på servrar i det så kallade molnet.

Molnlösningar gör också att enskilda företag, relativt billigt, kan få tillgång till datorkraft och lagringsutrymme som annars hade kostat hundratusentals kronor.
– Vårt mål är alltid att skapa värde för våra kunder. Med molntjänster kan alla få professionella verktyg till rimliga priser, avslutar Petter Jacobs.