Pressbyrån får ny ägare

Idag får Pressbyrån i Nässjö resecentrum ny ägare. Det är Ammanoel Habib som tar över butiken tillsammans med sin fru. ”Vi kommer att ha generösa öppettider, grym service och ännu bättre utbud”, säger Ammanoel.

Ammanoel Habib tar över Pressbyrån på Nässjö station den 18 februari.

Ammanoel Habib har jobbat i restaurangbranschen sedan han gick ut gymnasiet i Nässjö. De senaste åren har han drivit Pizzeria Oliveros i Alvesta.

– Jag har veckopendlat till Alvesta under många år och det påverkar ju så klart familjelivet. Så nu när barnen börjar bli lite äldre känns det väldigt bra att kunna jobba på hemmaplan för första gången, säger Ammanoel.

Butiken i Nässjö kommer Ammanoel att driva tillsammans med sin fru. Men det var inget självklart beslut att hoppa på konceptet med Pressbyrån.

– Inledningsvis var jag tveksam, men i takt med att jag gjort research, pratat med folk i branschen och även gått igenom Pressbyråns eget franchiseprogram så känns det helrätt. Det finns ett långsiktigt tänk inom koncernen som jag gillar. Så jag är supertaggad på att få vara med och driva ett företag på hemmaplan, säger Ammanoel.

Ammanoel Habib kommer från en genuin entreprenörssläkt. Bland annat har två av kusinerna drivit kända nässjöföretag; Elias med Trend by Habibson och Sharlet som grundade Congelato med sin man Tony.

– I princip alla i släkten driver eller har drivit företag på olika sätt och i olika branscher. Det jag har med mig i generna är en genuin omtanke om kunden. Med min satsning på Pressbyrån vill jag göra butiken till en naturlig samlingsplats – inte bara för resenärer – utan också för nässjöbor, säger Ammanoel som gärna tar emot tips från kunder om vad de önskar i butiken.

Serveringen öppnar igen

Ammanoel berättar att han kommer att göra en del förändringar när han tar över. Bland annat så kommer serveringsdelen i butiken att öppna igen.

– Dessutom kommer vi att erbjuda produkter utöver standardsortimentet som vi tror kommer att tilltala många. Och eftersom jag kommer från restaurangbranschen är det också viktigt för mig att vi har en fräsch och inbjudande butik med välfyllt sortiment av fikabröd med mera, säger Ammanoel.

Öppettiderna kommer fortsättningsvis vara generösa då butiken öppnar redan 05.30 och håller öppet till kl. 21.00. Utöver den ordinarie personalstyrkan på tre personer kommer det att krävas ett antal timanställda.

– Jag har en hög ambition att vara en bra arbetsgivare där ungdomar kan få in en fot och börja sin yrkesbana. Det finns bra möjligheter att vidareutbilda sig inom Pressbyråkonceptet som jag tror kan tilltala yngre människor, säger han.