Ny ideell förening på Höglandet

En ny ideell förening, GustavFonden, har fötts på Höglandet. Fonden har som enda syfte att skapa bättre möjligheter för barn- och ungdomsverksamheten på is i Nässjö, i synnerhet inom bandyn. Insamling av medel startade i samband med NIF-Boltic-matchen i februari i Stinsen Arena.

Faddrar och mödrar till den nya Fonden är ett antal NIF-ledare och tre enskilda samhällsengagerade privatpersoner, som också utgör fondens första styrelse.

Syftet med den fristående föreningen är att få enskilda, företag och organisationer att skänka pengar till GustavFonden (som fått sitt namn av forne NIF-ledaren Gustav Andersson) för att man ska lotsa ut pengar direkt till angelägen gruppverksamhet och till enskilda barn och ungdomars behov i NIF. Integration av unga som nyligen flyttat till Höglandet passar som hand i handske i den nya fondens ambitioner.

– Vi vill medverka till att skapa en bättre och stabilare grund för en ny skridsko- och bandygeneration, säger Maj-Inger Johansson, Ulf Fransson och Rolf Lind i den nyfödda fondstyrelsen.