Resultat i realtid med System Technologies nya affärssystem

IT-partnern System Technologies har utvecklat en ny upplaga av sitt Affärssystem SEBS, kallad version Fenix. En av de nya modulerna ger användaren möjlighet att se företagets resultat i realtid.
System Technologies
Henrik Björkman och Richard Ritheim visar upp sitt nya affärssystem.

SEBS är ett affärssystem som är anpassat framförallt för tillverkande företag. Systemet omfattar det mesta från inkommande råmaterial till färdigt bokslut. Med den nya versionen Fenix och ”How Do You Do-funktionen” kan användaren se en mängd uppgifter i realtid. Det fungerar på alla plattformar som iPhone, iPad med flera.
– Så vitt vi vet är detta helt unikt. Det innebär att man, bland mycket annat, kan få upp resultatet direkt på en skärm och se hur det förändras i realtid. De olika uppgifter som visas är sådana som ledningsgruppen efterfrågar, säger Henrik Björkman.

En del av uppgifterna har förut kunnat fås med BI (Business Intelligence). Skillnaden är att BI normalt kostar stora pengar medan ”How Do You Do-funktionen ” är helt kostnadsfri. Fördelarna är många, menar Björkman. Om ett fel har begåtts så ser systemet det och det blir naturligtvis lättare att rätta till än ett misstag som har skett någon gång under det senaste kvartalet.
– Leveransmodulen kommer att bli uppskattad. Man ser grafiskt leveranssituationen per vecka. Det behövs bara en knapptryckning för att göra fraktbokning via EDI, säger Mattias Stennert, som varit med och tagit fram systemet.
– Inköpsmodulen är ytterligare automatiserad. Säg att man som företag producerar och säljer stolar. Där finns det en mängd ingående komponenter. Med ett tryck på vår ”förslagsknapp” tar systemet hänsyn till vad vi har i order samt lagernivå och skapar inköpsordrar på nödvändiga komponenter. Vår erfarenhet är att många inte planerar inköpen rätt, vilket systemet nu kan hjälpa till med. Det blir ”just in time”, som är en viktig del i att driva ett effektivt företag, säger Richard Ritheim på System Technologies.

Nu väljer System Technologies att släppa systemet kostnadsfritt till Nässjö Näringsliv AB:s intressentföretag.
– Vi vill slå ett slag för små och medelstora företag och ger licens till en användare per företag helt kostnadsfritt. De som får det här utan kostnad, de får otroligt mycket. Det är hela systemet, inte en testversion. Systemet är stort men kan även användas av ett mindre företag understryker Henrik Björkman.


 

> Läs mer om erbjudandet till Nässjö Näringsliv AB:s intressenter.