De blev även Årets Företagare i Jönköpings län

Forserum Verktygsindustri blev inte bara Årets Företagare i Nässjö kommun – igår fick de priset som Årets Företagare i Jönköpings län som delades ut av Landshövdingen Minoo Akhtarzand.
årets företagare
Torbjörn Andersson, VD på Forserums Verktygsindustri, visar upp priset tillsammans med Landshövdingen Minoo Akhtarzand.

Tidigare i år fick Forserums Verktygsindustri AB priset som Årets Företagare i Nässjö kommun och det stannade inte där. Igår delade Landshövdingen Minoo Akhtarzand ut priset Årets Företagare Jönköpings län till Torbjörn Andersson och Richard Fagerstrand som driver Forserums Verktygsindustri.
– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, sade Landshövding Minoo Akhtarzand.

Årets Företagare är en utmärkelse som delas ut av organisationen Företagare i samarbete med landets kommuner.
– Våra pristagare är två utmärkta förebilder. Torbjörn och Richard visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Vi tycker att Forserums Verktygsindustri är en mycket värdig vinnare, sade Frida Boklund.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 10 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2015.

Juryns motivering
Ägarna bakom företaget är ledargestalter som för dialog med anställda om nya arbetssätt. De hade mod att ta in extern kunskap i samband med att de såg nya utvecklingsaktiviteter och ville ta den chansen. De har låtit företagets kunder och personal ge respons på företagets utvecklingsmöjligheter och därefter använt informationen för strategisk utveckling. Företagarna satsar tid i nätverk både lokalt och regionalt, för att bidra till att bygga och utveckla samhället. Ägarna till Forserums Verktygsindustri bevakar omvärlden och investerar hela tiden i maskiner, kunskap och individer för att ligga i framkant av ny teknik och effektivitet. Till företaget knyts människor som får växa och all personal ska känna sig som ”hemma” i en god arbetsmiljö, då de tillbringar mycket tid på ”jobbet”.