Riksteaterns utbudsdagar i Nässjö

Ett varmt bemötande från Hotell Högland och Nässjö Kommun gjorde att södra Riksteatern valde att ha sina utbudsdagar i Nässjö.


Varje år arrangerar
Riksteatern fyra utbudsdagar. Ett i södra, västra, norra och ett i Mellansverige. Utbudsdagarna är till för att arrangörer, från olika teaterföreningar, ska få se utdrag från olika föreställningar som de sedan kan köpa till hösten 2014 eller våren 2015. I år arrangeras södra Riksteaterns utbudsdagar i Nässjö.
– Grundtanken var att det fanns en bra teaterförening här i Nässjö, som har en bra teatersalong. Sen fick vi ett väldigt bra bemötande av Nässjö Kommun och Hotell Högland, vilket gjorde att vi valde Nässjö, säger Marie Reifelton, teaterkonsulent i Jönköpings län.

Under helgen kommer omkring 300 artister och arrangörer att komma. De kommer bland annat att bo på Hotell Högland, Eksjö stadshotell och Hotell Ullinge. Det är Hotell Högland som har organiserat boende åt alla gästerna och bokat teatersalongen på Pigalle, där de kommer att hålla föreställningarna. Totalt har Hotell Högland 125 boendegäster  över helgen och kommer ha över 300 personer som äter middag och lunch.
– Vi är jätteglada för att södra Riksteatern valde att vara i Nässjö i år, säger Carol Hansson, hotellchef på Hotell Högland.

Marie berättar vikten av att det finns lokala teaterföreningar. Hon menar att utan en lokal teaterföreningar får man inte sådana här sorters arrangemang som faktiskt gynnar både ens kommun och näringsliv.
– Det lönar sig för kommuner att satsa på en lokal teaterförening och det här har Nässjö Kommun förstått. Nässjös teaterförening kommer under helgen vara logevärdar, hjälpa artisterna in och ut på scen, de packar och delar ut goodiebags med information om Hotell Högland, Nässjö Kommun och så klart en godisbit som alla gästerna kommer att få. Och det här gör de helt ideellt, säger Marie.

Utbudsdagarna börjar ikväll och kommer att vara tills imorgon eftermiddag. Marie avslutar med att berätta att hon kommer rekommendera andra att lägga konferenser och möten i Nässjö. För Nässjö Näringsliv AB:s medlemmar finns det nu nya, förmånliga erbjudanden att bo och hyra konferensrum på Hotell Högland, som du kan läsa mer om under erbjudanden.