Royal Albert Hall nästa för Elias

Elias Habibson har blivit utvald att tävla om en internationell utmärkelse vid Alternative Hair Show i Royal Albert Hall i London.

20160921_habibson

Han har blivit nominerad till priset som årets frisör i Sverige två år i rad – nu kliver Elias Habibson upp ytterligare ett snäpp och tävlar i London på den internationella tävlingen Alternative Hair Show, som äger rum den 16 oktober i Royal Albert Hall.
–  Jag kommer ihåg min första intervju jag gav som frisör, då var jag 17 år gammal. Jag fick en fråga om var jag ser mig om tio år. Då sa jag att ”London hade varit en häftig grej, det är en dröm för mig”. Nu, nio år senare, står jag där. Så att det är helt obeskrivligt, det är inget jag hade räknat med, säger Elias Habibson, som driver salongen Trend by Habibson på Postgatan i Nässjö.

Elias vid ett Schwarzkopf-evenemang
Elias vid ett Schwarzkopf-evenemang

Det är om priset International Visionary Award som Elias tävlar, med konkurrens från frisörer av ett stort antal nationaliteter. Vid evenemanget räknar man att cirka 6000 personer finns på plats. Det tävlas inom tre områden: Avant Garde, Cut and Colour, och Men’s. Det är i den sistnämnda kategorin som Elias tävlar. Bland konkurrenterna finns frisörer från Irland, Australien, Italien, Spanien, Taiwan, USA, med flera.
– Vi har fått ett tema som vi måste hålla oss till, det är en helhetsgrej med kläder och allt. Temat är Odyssey, så jag får hitta något som bygger på det, säger Elias.

Elias får glada tillrop från sina kunder och han känner en stark support från dem.
– Jag märker att de är engagerade, de tycker att det här är jätteroligt, de vill veta mer och går och pratar med sina vänner om det, säger han.

Alternative Hair Show har arrangerats årligen sedan 1983 och intäkter från evenemanget går till forskning inom leukemi och lymfom. Hittills har man samlat in £8,5 miljoner GBP. Det har skapat ett stort engagemang och showen är idag ett av världens riktigt stora frisörsevenemang.

Till sist, vad tror du om dina chanser att vinna?
– Jag är väldigt positiv, jag vet att jag kan min grej men sen vet jag också att det här är en tuff nivå, det är erkända namn som är med och tävlar. Jag ser det som en stor vinst att jag har blivit uttagen. Att jag får åka dit är tillräckligt, men jag är där för att tävla och då vill jag vinna, säger han.