Scandinavian Business Seating blir Flokk

Scandinavian Business Seating, koncernen där bland annat RH-stolen ingår, byter namn till Flokk: ”det kommer att komma fler strategiska förvärv”, säger CEO Lars Ivar Røiri.
Ser du vad det står på skylten? Flokk är nya namnet på SB Seating. På bilden VD Berndt Axelsson och Marketing Manager RH, Louise Angel.
Ser du vad det står på skylten? Flokk är nya namnet på SB Seating. På bilden VD Berndt Axelsson och Marketing Manager RH, Louise Angel.

Idag har Scandinavian Business Seating bytt namn till Flokk. Koncernen, som bildades när ett svenskt, ett norskt och ett danskt varumärke gjorde gemensam sak, har vuxit till att omfatta fler varumärken. Det nya namnet är mycket riktigt det norska ordet för flock – tänkt att symbolisera en grupp som definieras av gemensamma idéer, egenskaper eller värderingar.
– Vårt företag vuxit och utvecklats signifikant under det senaste decenniet, vi har välkomna nya varumärken in i familjen och etablera showrooms och kontor i femton länder. Genom vårt förvärv av Offecct har vi ökat vår produktbredd från stolar till ett brett utbud av möbler. Och det kommer att komma flera strategiska förvärv, säger CEO Lars Ivar Røiri.

I Nässjö grundades företaget kort och gott som RH-stolen, vilket numera är ett av flera varumärken inom koncernen Flokk. Idag tillverkas även produkter inom varumärkena RBM och Axia i nässjöfabriken, sedan produktion av dessa varumärken flyttats från Danmark respektive Holland till Nässjö. Berndt Axelsson är vd för det svenska bolaget och sitter i Nässjö.
– Jag tycker att Flokk är ett bra namn för det är en identitet, det är kort, det är koncist, det är lätt att kommunicera på marknaden, det finns en bra storytelling i det och det beskriver en strategi med flera varumärken som är viktiga för koncernen, säger han.

Flokk är en av Nässjö största arbetsgivare och har cirka 130 anställda här.