Snabbväxande IT-bolag till Nässjö

Första maj öppnade Dizparc kontor i Nässjö. ”Vår ambition är att bli runt 10–15 anställda här på sikt”, säger Stefan Karlsson, nyanställd platschef.

Från vänster: Stefan Nohammar och Stefan Karlsson från Dizparc.

 

På bara två år har Dizparc vuxit till ett företag med 150 medarbetare. Innan årets slut räknar man med att bli ytterligare 50 medarbetare. IT-bolaget, som ägs av Simonssonsgruppen, har en kraftig tillväxt bakom sig och jobbar offensivt för att bli ledande i att förverkliga de digitala möjligheter som små- och medelstora företag står inför. Just nu expanderar man med kontor i Anderstorp, Växjö, Halmstad och Nässjö.
– Vi såg tydliga expansionsmöjligheter i Nässjö och som en bra bas för oss att nå ut i höglandet. Vi vill ha ett nära samarbete med våra kunder och därför är det viktigt för oss att finnas på flera orter, säger Stefan Nohammar, VD för Dizparc Jönköping.

Anställt en platschef

Till en början kommer Stefan Karlsson, som är nyanställd platschef, jobba från Nässjökontoret på Nygatan 3.
– Det är otroligt spännande att få vara med och starta upp ett helt nytt kontor. Initialt kommer jag få stöd från huvudkontoret i Jönköping fram tills vi utökar och rekryterar medarbetare, säger Stefan Karlsson.

En helhetsleverantör inom IT

Dizparc erbjuder vägledning och utveckling för den digitala transformationen som små- och medelstora företag står inför. I deras tjänsteportfölj finns tjänster som affärsutveckling, IT-lösningar, moln- och infrastrukturlösningar samt traditionellt IT-stöd.
– Det som är unikt med oss är dels att vi är heltäckande IT-bolag. Vi jobbar inte bara med infrastruktur eller bara med affärssystem. Och dels att vi jobbar med affärsutveckling med en digital touch. Det kan handla om att ändra affärsmodellen för att nå nya kunder med ny teknik, säger Stefan Nohammar.

– Vi kommer att utveckla våra erbjudanden efter vad som efterfrågas här på höglandet, så att det passar lokalt. Det var också därför jag tog mig an den här tjänsten. Möjligheten att få vara med och påverka, säger Stefan Karlsson, varav Stefan Nohammar tar vid:

– Vi jobbar mycket med mjuka värden i företaget. Vi vill att alla våra medarbetare ska få möjlighet att påverka sitt arbete. Det är viktigt att man mår bra på jobbet. Än så länge är det ingen av våra 150 medarbetare som har slutat hos oss och det ser vi som ett väldigt bra kvitto på att man trivs.