Malin jobbar vidare med kost och hälsa

Malin Hellsund, som tidigare drev Vår Mat tillsammans med Anna Palmgren, har startat ny verksamhet. I höstas kom hon igång med sitt företag Hellsoverket som erbjuder bioresonansterapi och kostrådgivning.

Malin jobbar vidare med kost och hälsa i sitt företag Hellsoverket

På Poppelgatan 8A tar Malin Hellsund numera emot sina kunder. Malin, som blivit något av en lokalkändis i Nässjö, är van vid att driva eget. 2010 startade hon företaget Vår Mat med Anna Palmgren. Tillsammans levererade de näringsrika och sunda matkassar under flera år. En erfarenhet som Malin har stor nytta av idag då hon ger kostrådgivning.
– Jag märker att det finns behov av att få kunskap om hur man äter ”rätt”. Vi matas med en massa olika tips och råd kring vad man ska äta och vad man inte ska äta, men det är beslut man måste ta på individ-nivå. Vad som är en bra kost för dig, kanske funkar dåligt för en annan, säger hon.

Bioresonansterapi – form av energimedicin

Utöver kostrådgivning erbjuder Malin bioresonansterapi, vilket är det stora verksamhetsbenet i företaget.
– Jag använder mig av en utrustning som kallas för Bicom bioresonans. När man kommer till mig får man ligga på en mjuk platta som är kopplad till en apparat som både läser in individens egna frekvensmönster och skickar ut nya ”spegelvända” frekvensmönster, säger Malin och fortsätter:
– Enkelt uttryck vill man få celler att kommunicera med varandra igen. Upplevd ohälsa kan bero på störningar i cellernas kommunikation och genom att skicka in olika frekvenser kan kroppens celler komma i balans igen.

Nyligen blev Malin diplomerad som bioresonansterapeut. I grunden har hon även en medicinsk utbildning.
– De som brukar komma till mig har hormonella besvär, magproblem, utmattningssymptom eller allergier.

Just bioresonans ersätter inte vanliga läkarkontroller eller andra medicinska diagnoser, men används alltmer som ett komplement.
– Vetenskapliga studier enligt svensk sjukvårdsstandard har inte gjorts och metoden är därför inte erkänd av svensk sjukvård. Däremot används den på vanliga vårdcentraler i Tyskland och runt om i världen, säger Malin.

Samarbetar med företag

Bioresonansterapi är godkänd för friskvårdsbidrag, vilket öppnar upp möjligheter för Malins verksamhet.
– Jag erbjuder mina tjänster till både privatpersoner och företag. Jag har bland annat samarbeten med företag som bokar mig en dag varje vecka för friskvård till sina anställda, avslutar Malin.


 

>> Läs mer på Hellsoverkets hemsida och Facebook-sida