Snygg hemsida räcker inte

Många företag har en bra hemsida. Problemet är att man når inte ut i alla fall. Men det finns goda lösningar.

Vebe Teknik i Björköby, framgångsrikt företag som bl a producerar säcktömmare, säckfyllare och arbetar med pulverhantering, uppmärksammas mer än någonsin tidigare på nätet. Anledning; företaget tog ett steg längre. Man nöjde sig inte bara med en hygglig hemsida. Vebe Teknik såg till att företaget och dess produkter  hittas på nätet via sökmotorer som t ex Google.
–Det räcker inte med en hemsida, om den inte blir upptäckt. Men nu är vi upptäckta mer än någonsin, berättar företagets VD Stefan Andersson.

VD Stefan Andersson och försäljningschef Mats Lindgren tog kontakt med Bernd Lindemann på Studio V19 AB i Bodafors. Budskapet till Studio V19 var; ”Vi har en hemsida och är nöjda med utseendet. Vi märker att den är viktig. Men den når inte ut på marknaden i den omfattning vi önskar. Hur löser vi detta”?

”Ni måste se till att man hittar er via sökmotorer”, förklarade Bernd Lindemann. Via Studio V19 AB arbetar Bernd i ett stort nätverk som jobbar med publiceringsverktyget Contao. Han är nordens ende Premium Partner till Contao. Bernds nätverk, kompetens, goda råd och åtgärder gjorde susen.

-Jag såg till att Vebe Tekniks hemsida blev lätt att upptäcka för olika sökmotorer. Det handlar om att göra koder så att de är enkla för sökmotorerna att läsa. Enkelt uttryckt så bildar koden själva grunden för hemsidan. Det man ser på hemsidan är egentligen en påbyggnad, en slags ”fasad”. Utan en bra grund får man ingen framgångsrik hemsida!

Effekten blev påtaglig. När man tidigare gick in på nätet och sökte exempelvis ”säcktömmare” så fanns inte Vebe med varken på första, andra eller tredje sidan. Den som gör om proceduren i dag möter så gott som alltid Vebe Teknik på första sidan.

-Visst är vi ett välkänt och lönsamt företag. Men vi vill utvecklas hela tiden. En del i utvecklingen är att synliggöra oss på bästa möjliga sätt.  Vi är mycket nöjda med Bernds arbete, förklarar Stefan Andersson och Mats Lindgren.

MÅNGA MISSAR ATT SYNAS
I vårt arbete inom NNAB märker vi att vissa företag är ganska nöjda med tillvaron och med sin hemsida. Tyvärr går många miste om lönsamma affärer om man bara ”sitter stilla i båten” och är nöjd. Eller som någon uttryckte det; ”Det är OK att vara förnöjsam. Men den dag en företagare är nöjd, då riskerar man att nedgången börjar…”

Bernd Lindemann som har kunder över hela Sverige och ute i Europa brinner för att hjälpa företagen att nå ut på rätt sätt. Hans nätverk är som framgått imponerande. Han strävar hela tiden efter att hjälpa sina kunder att ligga i framkant.

För att bli premium partner inom Contao måste man ha gjort ett betydande antal hemsidor av god kvalité, som dessutom skall vara enkla att sköta för den användare som vill hantera hemsidan på egen hand.

-Det är korrekt, precis som NNAB uppmärksammat, att åtskilliga företag är nöjda med en hyfsad hemsida. Men jag önskar att man skall få ut så oerhört mycket mer. Inget gläder mig mer än när jag lyckas förmedla det budskapet till mina kunder, summerar Bernd Lindemann. Hans hemsida; www.studiov19.se. Mer om Contao finns att läsa på www.contao-hemsida.se