Sandbäckens Rör sig framåt

Sandbäckens Rör är anlitade vid bygget av Stockholms nya fotbollsarena, men är samtidigt ett mindre företag med korta beslutsvägar. Nu har de även etablerat sig i Nässjö.

Det går framåt för Sandbäckens Rör. De är anlitade vid bygget av Stockholms nya fotbollsarena, men är samtidigt ett mindre företag med korta beslutsvägar. Nu har de även etablerat sig i Nässjö.
– Vi hade tänkt etablera oss i Jönköping, men valde Nässjö eftersom vi hittade bra lokaler. Dessutom ligger Nässjö centralt i länet. Vi har som ambition att marknadsföra oss till de större kommunerna i Jönköpings län, säger Jan Andersson, vd för Sandbäckens Rör i Jönköping AB, som det företagets avdelning i Nässjö heter.

Sandbäckens Rör utför VVS- och processinstallationer med målet att bidra till en enkel byggprocess. De rör sig över hela området – värmepumpsinstallationer, stambyten, gasinstallationer – you name it.
– Vi gör allt inom rör, från det lilla köket till den stora industribyggnaden. Vi jobbar med hela spektrat och ganska mycket med energibesparande åtgärder, säger Jan Andersson.

Totalt har Sandbäckens Rör runt 150 anställda i Sverige, där begynnelseorten Linköping har det största antalet. I Nässjö är man än så länge tre anställda.
– Vi har som ambition att nå 8-10 man på tre år, fast anställda. Det tror vi på, säger Jan Andersson.

Som ett mellanstort privatägt alternativ till de större rikstäckande företagen är Sandbäckens samtliga delägare även medarbetare i företaget.
– I och med att vi inte har några externa ägare har vi korta beslutsvägar. Vi försöker få alla så delaktiga som möjligt och skapa vi-känsla i företaget.

Efter att ha gjort i ordning och flyttat in i Nässjö-lokalerna siktar nu Sandbäckens Rör på att etablera sitt namn i länet.
– Vi har kunskapen och resurserna – nu gäller det bara att nå ut till kunden, säger Jan Andersson.

Med referenser som Globen Skyview och Stockholm Waterfront kan man gissa att kundraggningen inte blir ett stort problem för Sandbäckens Rör.