Spotifys innovationschef startar bolag med Innovation360 Group

Sofie Lindblom, global innovationschef på Spotify, har startat ett dotterbolag tillsammans med Innovation360 Group.
– Det är mycket roligt att Sofie Lindblom väljer att starta upp med oss. Med hennes internationella profil och unika kunskaper får vi en flygande start på alla våra marknader, säger Magnus Penker, Koncernchef på Innovation360 Group.

Innovation360 Group är bekanta för många nässjöföretag, av vilka flera har använt företagets tjänster inom projektet GrowKomp. Nässjö Näringsliv AB har arbetat med företaget sedan starten. Ideation360 skapades som dotterbolag till Innovation360 Group för att hjälpa företag med verktyg till att samla in, experimentera, testa och välja ut idéer från hela organisationen. Ambitionen med Ideation360 är att bli den ledande globala plattformen för idéhantering för alla typer av organisationer. Från start fins redan flera namnkunniga kunder.

Sofie Lindblom säger i en kommentar att det är ett naturligt steg i hennes karriär att bygga upp en verksamhet från grunden som entreprenör och innovatör. Samtidigt får hon använda sin expertis inom innovation i samarbeten med moderbolaget Innovation360 Group och dess licensierade partners samt ideation360s egna kunder. På Spotify ansvarade Sofie för att bygga upp bolagets globala innovationsstrategi från grunden genom processer, verktyg, företagskultur samt strategiska modeller.