Stena Recycling ser över avfallet

Säkerhet, miljö och kvalitet är i fokus när Stena Recycling erbjuder företag i Nässjö en kostnadsfri avfallsinventering.

Stena Recycling

På Stena Recyclings anläggningar i Jönköping sitter en digital skylt som anger hur många dagar verksamheten har rullat på utan arbetsplatsskador. Skylten visar en bra bit över tusen dagar på båda anläggningarna. Som Sveriges största återvinningsföretag, med tusen anställda på närmare hundra anläggningar är säkerhet naturligtvis en central del i arbetet.
– Vi har en helhetslösning för företag inom alla branscher, från de små till de riktigt stora. Kunden ska alltid känna sig trygg, om det så gäller farligt avfall eller känsliga dokument. I det senare fallet har vi något som vi kallar för Stena Sekretess, vilket innebär att vi ute hos kunden erbjuder destruktion av sekretessmaterial, både på papper och elektroniskt, säger Niklas Lück, filialchef Jönköping.

Stena i Nässjö
Stena Recycling är nyblivna medlemmar i Nässjö Näringsliv AB men har länge arbetat med kunder i Nässjö. Framöver kommer de även att driva den nya deponisektionen på Boda Avfallsanläggning. Och de företag som önskar se över sin avfallshantering har ett ypperligt tillfälle att kontakta Stena Recycling.
– Vi åtar oss en kostnadsfri översyn och inventering av allt avfall på företag i Nässjö. Det innebär att vi kommer ut och analyserar hela återvinningsflödet vid behov, säger Niklas Lück.

Stena Recycling sköter hela registret, från papper till skrot och allt däremellan och är sålunda en totalleverantör av återvinningstjänster. I regionen har de cirka 3000 kunder.
– Vi har både bilskrotar och frisersalonger knutna till oss, så vi täcker alla storlekar och branscher, säger Michael Pantzar, regionchef.

Ett hållbart samhälle
Det material som återvinns av Stena Recycling används till produktion av pocketböcker, lastbilar, flaskor, you name it. Med andra ord är företaget en viktig del i utvecklingen av ett hållbart samhälle. Nyligen tog de dessutom emot priset som ”årets klimatkomet”, vilket delas ut av Green Cargo. Detta för de lagt om stora delar av sin logistik till eltåg, vilket gör att man redan i år kommer kunna ersätta motsvarande 15 000 lastbilar.
– Vårt område är i allra högsta grad en framtidsbransch, sammanfattar Niklas Lück.