Stormtrivs fokuserar på Nässjö 2016

Stormtrivs har börjat med hemstäd i Nässjö – siktar på tio anställda och lokalkontor på orten.

De har över åttio anställda och sköter städningen på några av Jönköpings tyngsta företag. I Nässjö drog Stormtrivs igång verksamheten för ett par år sedan, där både Nybergs Bil och Atteviks finns bland kunderna. I dagsläget är de tre anställda i Nässjö, men i och med att hemstädningen ökar, hoppas man snart kunna vara så många som tio anställda, med ett lokalkontor i Nässjö.
– Då kan vi ha en heldedikerad arbetsledare som arbetar bara här. Fokus för mig kommer att bli på Nässjö nästa år, säger Kristoffer Lundin, VD Stormtrivs.

Henrik Larsson kom under året in som Arbetsledare på Stormtrivs på Höglandet, och har snabbt fått in ett antal kunder på privatsidan.
– Det här med hemstäd ökar exponentiellt i och med att det är många som inte haft städning tidigare som väljer att ha det nu. Det är många som får upp ögonen för det, säger han.
– Idag jobbar nästan alla heltid, oavsett om man har barn eller inte. Någonstans måste du lösa vardagen. Vår bransch kliver framåt för vi fyller verkligen ett behov, säger Kristoffer Lundin.

Den stora delen är dock fortsatt företagsstädning. I våras miljöcertifierades Stormtrivs och de arbetar kontinuerligt för att minimera användandet av kemikalier. Idag städas 90 procent av alla golv helt utan kemikalier (undantagen är verkstadsgolv). Istället använder man mikrofibermopp och avjoniserat vatten, vilket innebär att vattnets ytspänning försvinner och vattnet tränger ner djupare och rengör bättre.
– Det märkliga är att det blir mycket bättre städat. Man har alltid tänkt att man måste ha kem, men kem återsmutsar, det blir klibbigt fast man inte känner det och det är som att man nästan packar ner smutsen. Alla våra kunder har blivit positivt överraskade, säger Kristoffer Lundin.

Efter årsskiftet förändras såväl RUT som ROT, vilket innebär att nivån för RUT-avdrag halveras till 25 000 kronor per person och år. Kristoffer Lundin är inte glad över förändringen, men tror ändå att det för Stormtrivs del inte kommer att innebära någon större skillnad.
– Sedan RUT infördes har vi fyrdubblat vår personalstyrka, det är 60 anställda som vi i princip kan härleda till RUT. Vi tror att vi har en så hög kvalitet och en så nöjd kundkrets att om man hamnar på gränsen så kommer man nog ändå att betala det lilla extra, säger han.