Stormtrivs in i Nässjö

Jönköpingsföretaget Stormtrivs ska göra hushållsnära tjänster till en självklarhet i Nässjö – och leverera heltäckande städtjänster till företag.

Kristoffer Lundin och Åsa Storm på Stormtrivs

De Nässjöbor som har tröttnat på att jaga damm i tid och otid kan skatta sig lyckliga: Jönköpingsföretaget Stormtrivs, en heltäckande leverantör inom hushållsnära tjänster, tar sig in på Höglandet. Steget tas sedan de knutit avtal med Nybergs Bil i Nässjö, efter många års samarbete i Jönköping.
– Min målsättning är att vi ska kunna ha en arbetsledare på plats i Nässjö med åtta till tio stycken anställda inom ett par år. För närvarande finns vi hos Nybergs, men vi kommer att växa ytterligare, säger Kristoffer Lundin, vd för Stormtrivs i Jönköping.

Som chef för Jönköpingskontoret företräder Kristoffer Lundin ett sjuttiotal anställda. Fördelningen mellan privata och företagskunder är ungefär fifty-fifty omsättningsmässigt, det vill säga fler privata kunder i antal räknat. Professionaliteten är precis lika hög oavsett om det gäller byggstädning eller fönsterputsning, menar Lundin.
– En stor del av vår personal har varit här väldigt länge, det är en trygghet i sig. Som kund har man kontinuerlig kontakt med en person som vi presenterar för kunden vid det första tillfället, säger han.

Stormtrivs grundades 1999 av Åsa Storm (exakt, namnet är ingen slump) som sedermera har öppnat kontor i såväl Lund som Linköping och Borås. Totalt har företaget cirka 160 anställda och de utför allt som faller inom RUT. Just RUT-avdraget har haft en stor inverkan på branschen och även på människors attityder till städhjälp. För tio år sedan ansågs det av många vara en lyx att köpa in hushållsnära tjänster och kanske till och med pinsamt att anlita någon annan för att ta hand om hemmet.
– I början sade privatpersoner som anlitade oss ”ni kommer väl inte med en bil så att man ser att vi har städhjälp?”. Men sedan med RUT har det blivit helt annorlunda. Folk skäms inte längre för att ha städhjälp, tvärtom har det för många blivit en självklarhet. Inställningen har vänt, säger Åsa Storm.

Stormtrivs är ett fullserviceföretag, vilket innebär att de åtar sig alla former av golvvård, trädgårdsarbete och allt däremellan. I Jönköping bedriver Stormtrivs även hemtjänst.