Nässjö är årets företagarkommun

Nässjö är årets företagarkommun i Jönköpings län, enligt Företagarnas och UC:s tillväxtmätning.

Årets företagarkommun 2013

Nässjö är på gång. 54 procent av Nässjös aktiebolag redovisar en ökad omsättning och 51 procent av Nässjös bolag ökar sitt resultat. Dessutom har 55 procent av kommunens företag fått en ökad kreditvärdighet. Dessa siffror gör Nässjö bäst i länet i Företagarnas och UC:s tillväxtmätning.
– Det är mycket glädjande att vi får en så fin placering i länet. Jag hoppas att Nässjöföretagare tar åt sig och firar framgången. Från vårt håll ska vi naturligtvis finnas med bakom kulisserna i såväl med- som motgång och stödja med utvecklingsinitiativ, säger Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB.

Undersökningen mäter fyra olika kategorier: omsättning, resultat, nettoförändring av bolagsstocken och kreditvärdighet. Det fina resultatet i tre av kategorierna räckte till en topplacering, trots det mer blygsamma resultatet i kategorin ”antalet nya aktiebolag”. Nettoförändringen av bolagsstocken var 4 procent i kommunen.
– Vi ser gärna fler nyföretagare i Nässjö och arbetar aktivt för att stimulera den utvecklingen med såväl nyföretagarkurser som kontorsplatser i Nässjö Business Park. Det sjuder av idéer i Nässjö och vi ser dem väldigt gärna förverkligas i spänstiga framtidsorienterade företag, säger Claes Johansson.

Undersökningen innefattar uteslutande aktiebolag.

Läs hela rapporten (pdf)