Stort engagemang på Bodaforsdagen

Segway, hoppborg, brandbilar. Bodaforsdagen version 2.0 blev en minst lika lyckad tillställning som förra årets.

Bernd Lindemann

Företag och föreningar i Bodafors såg med gemensamma krafter till att Bodaforsdagen blev en oförglömlig dag. Sossar och scouter, kyrkor och lotterier, alla trängdes på och bortom torget i Bodafors, en ort som sträckte på sig lite extra under lördagen.

Vid invigningen talade Bernd Lindemann från Bodafors Näringslivsgrupp om vikten av de mjuka värdena på orten. Det ska inte ta tre generationer att bli Bodaforsare, inte ens tre månader, menade han. Alla ska känna sig välkomna.

Men det formella invigningstalet hölls av Carl-Johan Wilson. Den forne riksdagsledamoten, som varit en del av Bodafors under trettiofem år, gjorde ett inspirerande anförande med avstamp i Bodafors fina historia. ”Jag har ofta skämtat och sagt att Bodafors är naturlig centralort för Nässjö, Eksjö, Vetland och Sävsjö. För mig är Bodafors också en central plats i hela livet”, sade han.

Med hänvisning till några av ortens viktigaste milstolpar, lyfte han fram vikten av varje enskild människas bidrag till samhället – från den som putsar en möbel till den som sjunger i kör. ”Det händer att vi inte får så mycket uppmuntran för det vi gör, då får man uppmuntra sig själv”, sade han.

Kontentan av Wilsons anförande var att historien har visat att Bodafors är fullt av handlingskraft, så det finns anledning att se ljust på framtiden. Och handlingskraft kunde man se från företag och föreningar som hade såväl guidade turer som prova på-aktiviteter, för folk i alla åldrar.

Se bilder från Bodaforsdagen: