Succé när Harald Nyborg öppnade

Hundratals i kö när Harald Nyborg öppnade butik i Almenäs Köpstad.
20141125_haraldnyborg
Peter Ålenius, Kedjechef, och Erling Daell, VD Harald Nyborg, var mycket nöjda med invigningen.

Kl. 08.00 öppnade Harald Nyborg på tisdagsmorgonen portarna för hundratals köande människor i Almenäs Köpstad, Nässjö. Enligt uppgift gick flera erbjudanden på bara två minuter när Nässjöbor flödade in i butiken.
– Det är helt fantastiskt. Jag har varit med om många öppningar och det här är riktigt bra, säger Erling Daell, VD för Harald Nyborg i Sverige och delägare i butikskedjan.

Daell kom för första gången i kontakt med Nässjö redan 2004, när han tillsammans med en stor delegation från Danmark besökte det då nyinvigda Jysklagret. Då konstaterade man att Nässjö var alldeles för litet för att öppna en Harald Nyborg.
– Men mycket har hänt i Nässjö de senaste 10 åren och en del av våra primära konkurrenter har öppnat butiker på mindre orter under denna tid. Vi köpte 18 av Sveriges Cheapybutiker i våras och i samband med det började diskussionen om att öppna här i Nässjö, säger han.

Beslutet att etablera sig i Nässjö fattades i somras när den aktuella butikslokalen dök upp som ett alternativ. Man utredde först möjligheten att använda den forna Cheapylokalen men landade i att det var bättre med en helt ny lokal i Almenäs Köpstad.
– Vi har en riktigt bra hyresvärd, säger Daell, som har ett gott samarbete med fastighetsägaren SML Terminal AB.

Även om det mer eller mindre från början var en slump att Harald Nyborg hamnade i just Nässjö, är man väldigt glada att det blev just här man öppnade sin elfte butik.
Nässjö är för närvarande den minsta staden där Harald Nyborg finns, även om man räknar de danska butikerna.
– Folk gillar låga priser i Småland och folk uppskattar även vår kvalitet. Vi gör prisundersökningar konstant och om det är någon som är billigare så sänker vi vårt pris. Så vi är faktiskt billigast. Hade det varit en kommun med 29 000 invånare där alla bodde i hyreslägenhet så hade det varit nervöst, men här bor majoriteten i hus och behovet av våra produkter finns, avslutar Erling Daell.