Svensk Tågkraft bygger ut med 1200 kvadratmeter

Förra våren förvärvade Svensk Tågkraft vagnverkstaden vid norra bangårdsområdet. Nu bygger man ut fastigheten med 1200 kvadratmeter samtidigt som man planerar nytt kontor.
Svensk Tågkraft bygger ut vagnverkstaden
Anders Löfgren, VD för Svensk Tågkraft, framför vagnverkstaden.

 

I april började Svensk Tågkraft bygga ut vagnverkstaden i Nässjö. Idag är den 1000 kvadratmeter med tillhörande mark på 30 000 kvadratmeter. Efter byggnationen kommer den att bli dubbel så stor och anpassas så att järnvägsföretaget kan flytta in sin verksamhet.
– Idag har vi verkstad och kontor i lokverkstaden. Målet är att vi ska samla allt på ett ställe. Därför tittar vi även på att bygga kontor på 260 kvadratmeter bredvid vagnverkstaden, säger Anders Löfgren, VD, och tillägger:
– Vi kommer att använda verkstaden tillsammans med Swemaint som hyr en del av den.

Ska bli klar i år

Om allt går som planerat ska utbyggnationen vara färdig i november. Under hösten 2017 har man projekterat fram hur den nya delen ska att bli.
– Vi kommer att ha lyftmöjligheter med 25-tons taktravers samt 100-tons lyftbockar, så att man verkligen ska klara av alla tunga jobb, säger Anders Löfgren och fortsätter:
– Eftersom vi kommer att jobba på en mycket större yta kan vi få in fler fordon än vad vi kan idag, vilket öppnar upp möjligheten att ta an fler uppdrag och växa.

Nässjö Järnvägsfastigheter – ägare

Svensk Tågkraft ligger under moderbolaget STAB. I samband med förvärvet av vagnverkstaden startade man ett nytt bolag i koncernen, Nässjö Järnvägsfastigheter. Det är Nässjö Järnvägsfastigheter som har köpt vagnverkstaden och gör investeringen i tillbyggnaden med JL Byggtjänst som leverantör. Tillbyggnaden kommer sedan att hyras ut till Svensk Tågkraft.
– Det här är en investering över 20 miljoner kronor, avslutar Anders Löfgren.