Sverigeledande monterbyggare flyttar produktion till Nässjö

LM Inredning är en av Sveriges största leverantörer av montrar till mässor. Nu har de flyttat halva sin produktion till Nässjö från Stockholm.
Anders Jonsson, Johan Åhman och Ulf Jonsson kommer att arbeta på Nässjöfilialen - fler kan komma till.
Anders Jonsson, Johan Åhman och Ulf Jonsson kommer att arbeta på Nässjöfilialen – fler kan komma till.

LM Inredning har hållit till i Huddinge sedan 1985. De ritar, designar och bygger mässmontrar av alla storlekar och levererar runt 250-300 stycken årligen – sannolikt flest i hela landet. Nu har de valt att flytta ner en del av produktionen till Nässjö.
– Vi har sett att hälften av de montrar vi gör varje år är utanför Stockholm. För att spara restid och pengar lägger vi den delen av produktionen här i Nässjö. Tittar man på kartan så ligger Stockholm egentligen lite felplacerat, det är en liten avkrok uppåt där vi har vår egen lilla marknad men så fort vi ska göra något utanför Stockholm så är det söderut som gäller. Jag tror också att det är lättare att få tag i bra folk här i Nässjö, säger LM Inrednings vd och ägare Mats Lindqvist.

Att Nässjö är en god järnvägsknut är ytterligare en bidragande anledning till att man väljer att flytta just hit. Personalen kan lätt ta sig mellan Stockholm, Nässjö och Malmö/Köpenhamn på ett par timmar vid olika projekt. Dessutom är tre personer i den befintliga personalstyrkan Nässjösöner. En av dem är Anders Jonsson.
– Vi har tänkt på det här i flera år, att vi egentligen borde ligga i Nässjö, men det har liksom aldrig blivit av. Förra året tog vi upp diskussionen på allvar, säger Anders Jonsson som tillsammans med sin bror Ulf Jonsson och Johan Åhman kommer att sköta produktionen i Nässjö.

Chanserna är goda att företaget kommer att växa med fler anställningar på sikt. Flytten i sig öppnar upp för tillväxt, menar Mats Lindqvist, som märker att många företag vill ha en leverantör på nära avstånd.
– Många kunder vill komma ut och se hur det växer fram och tar form. Då är det nog lättare om det finns någon i närheten så att man kan åka och fysiskt inspektera det, säger han.

LM Inrednings flytt till Nässjö lär ge ringar på vattnet för ett antal andra företag i kommunen.
– Företagen i Nässjö kommer att gynnas av detta. Vi köper in otroliga mängder skyltmaterial och färg bland annat, så många företag kommer att dra nytta av oss och vi av dem, säger Anders Jonsson.

LM Inredning håller till i Accretios forna lokaler. Accretio flyttar ur helt och hållet vid månadsskiftet mars-april då LM Inredning tar över hela lokalen på Hantverksgatan 5 i Norrboda.