Sweets – ny konfektyrbutik i centrala Nässjö

På fredag öppnar en ny konfektyrbutik i Nässjö – choklad, lakrits och högkvalitativt godis för alla. Bakom butiken står två basketproffs och en mor.
Louice Halvarsson öppnar butiken Sweets den 20 maj, tillsammans med Wictor Grenthe och Charlott Johnson.
Louice Halvarsson öppnar butiken Sweets den 20 maj, tillsammans med Wictor Grenthe och Charlott Johnson.

Ett förstahandsval för Nässjöbor. Det är målet när Sweets konfektyr och delikatesser öppnar butik på Rådhusgatan 24 B på fredag 20 maj. Bakom konceptet står Louice Halvarsson, Wiktor Grenthe och Charlott Johnson.
– Vi tillsammans har funderat under flera års tid att sjösätta ett koncept i Nässjö, just med choklad och lakrits och lösgodis, utan transfetter och GMO-tillsatser. Vi vill skapa en gemensam mötesplats för stora och små och sälja produkter som alla får en lycklig känsla av, säger Charlott Johnson.

Butiken innehåller allt ifrån finare former av choklad och ett godisrike till olivolja av hög kvalitet. Och, avslöjar de, en speciell avdelning för barn med det allra roligaste godiset.
– Det är på chokladen vi nischar oss, det är där vi har produkter som man inte finner någon annanstans, säger Wictor Grenthe.
– Känslan ska vara wow, det ska vara det bästa godiset du kan tänka dig, det ska vara färskt hela tiden. Man ska bli lycklig när man kommer in, säger Louice Halvarsson.

Louice är den som huvudsakligen kommer att stå i butiken. Inredningen, precis som många av produkterna, kommer från närområdet. Hyllorna består av gamla golvbrädor från Nässjö kyrka. Glaset är från småländska bruk, liksom takkronan. Mycket tanke och arbete har lagts ner i att göra butiken till något alldeles extra och för att skapa en känsla av Småland. Muster och drycker är närodlade och ekologiska.
– Något som är jätteviktigt för oss är att våra kunder får vara med och tycka redan från start. Upplever de att det finns produkter som saknas så ska vi försöka bemöta de önskemålen så långt det är möjligt, säger Charlott.

Utöver butiksförsäljning kommer Sweets att anordna choklad- och lakritsprovning för  företag och andra sällskap. Chokladen kommer bland annat från Tahiti och Madagaskar.
– Där har vi tillsammans med våra partners kontrollerat hela kedjan. Man ser på plantagen i de här delarna av världen att det är korrekt, och att alla lever bra och får betalt för sina produkter, säger Charlott.

Charlott, Wictor och Louice är familj – närmare bestämt mor, son och svärdotter. Wictor Grenthe är ett välbekant namn för Nässjö. Under nästa säsong återvänder han till spel i Nässjö Basket efter en skada och tilltänkt spel i Sundsvall. Även flickvännen Louice Halvarsson är professionell basketspelare, i svenska landslaget och senast i ungerska högsta ligan, men har även hon dragits med en skada under våren. Genom basketen har Louice bland annat haft möjlighet att bo i Moskva, Milano och Madrid. Men Nässjö står sig bra i jämförelse, menar hon.
– Jag trivs jättebra i Nässjö, tycker det är helt underbart. Jag gillar när det är lite mindre och där hembygdskärleken är så stor, säger hon.

Sweets öppnar på fredag 20 maj.
– När vi öppnar har vi en surprise och är väldigt generösa. Vi hoppas att så många som möjligt ska närvara och och njuter av dagen tillsammans, avslutar de.