Teknikelever designade för Älskaplåt

Elever från Brinellgymnasiet och Erik Dahlbergsgymnasiet fick en annorlunda skoluppgift – att designa en produkt som Älskaplåt ska producera och sälja.

Älskaplåt arrangerade tävling för elever

Under elevernas besök den 22 mars visade Anna Giss och Jimmy Bekkevold, personerna bakom Älskaplåt, hur det går till när en produkt produceras.

 

Älskaplåt arrangerade tävling för elever

Jimmy Bekkevold, som jobbar som konstruktör på Nässjö Plåtprodukter och Älskaplåt, förklarade flödet i produktionen. ”Framför den här tavlan träffas vi varje dag. Här kan vi bland annat se vilka personer som jobbar vid de olika stationerna.”

 

Älskaplåt arrangerade tävling för elever

Älskaplåt arrangerade tävling för elever

Eleverna fick enskilt designa produkter som de fick presentera för Älskaplåt. Många kreativa förslag visades upp.

 

Älskaplåt arrangerade tävling för elever
Älskaplåt arrangerade tävling för elever

Det vinnande bidraget: Ett fruktfat format som ett bananblad av Alexander Andlöw från Brinellgymnasiet.

 

Älskaplåt arrangerade tävling för elever

Anna Giss gratulerade Alexander Andlöw till vinsten. Hans fruktfat ska Älskaplåt nu börja producera och sälja. Alexander fick dessutom välja en av Älskaplåts produkter som pris.

 

Hyllor, nattduksbord, fågelhus, ljusstake, kakfat, klocka – listan kan göras lång. Runt 30 elever från Brinellgymnasiet(Nässjö) och Erik Dahlbergsgymnasiet(Jönköping) visade upp kreativa produktförslag för Älskaplåt. Eleverna, som går Teknikprogrammet med inriktningen Design- och produktutveckling, fick i uppdrag att skapa inredningsdetaljer för varumärket. Den enda regeln var att produkten skulle vara i plåt – och genomförbar såklart.

– Det här är ett jättebra sätt att ge elever möjlighet att få skapa något på riktigt. Som elev växer man väldigt mycket när man får presentera sina produkter för ett företag och få feedback på det man har gjort, säger Anne Johansson, lärare för Teknikprogrammet på Brinellgymnasiet och Erik Dahlbergsgymnasiet.

Vinnande bidraget: Ett fruktfat

Det vinnande bidraget i tävlingen blev ett fruktfat som Alexander Andlöw designat.

– Alexander har tagit fram en produkt som passar bra in i vårt sortiment. Fruktfatet har en modern design och den sticker ut, säger Anna Giss, som driver varumärket Älskaplåt.

– Det är jättekul att Älskaplåt ska tillverka min produkt, säger Alexander Andlöw, elev från Brinellgymnasiet.

På andra plats kom Maria Silfverhielm(Brinellgymnasiet), som designat ett servettställ, och på tredjeplats Ninni Axene(Erik Dahlbergsgymnasiet), som tagit fram en ljusstake.