Thimons bygger ut bageriet

I april etablerade Thimons ett konditori i Eksjö, men satsningarna tar inte slut där. Nu ska de både renovera och bygga ut bageriet i Nässjö.
Markus Ekelund ägare för Thimons Konditori.

Nu gör Thimons plats för fler mjöliga bänkar och bulldoftande ugnar. Bageriet i Nässjö räcker inte längre till för att underhålla sig själv, konditoriet i Aneby och det nya i Eksjö, därför har de nu tagit över grannlokalerna för att bygga ut bageriet med cirka 200 kvadratmeter.
– Bageriet ska renoveras nu under sommaren och planen är att det ska stå färdigt i augusti. Renoveringen görs i etapper, så först renoverar vi den nya delen, därefter flyttar vi in i den nya delen och så renoveras den gamla. Så vi slipper stänga alltför länge, helst ingenting, säger Markus Ekelund, ägare för Thimons.

Markus Ekelund är ägare tillsammans med sin fru Linda Ekelund. De har drivit Thimons i sex år och det har de gjort framgångsrikt. Under deras tid som ägare har de ökat omsättningen kraftigt. De har gått från 7 miljoner kronor till över 17 miljoner kronor.
– Med vår nyetablering i Eksjö är målet att gå över tjugo miljoner kronor, säger Markus.

Kanske är det deras innovativa arbetssätt som gör att allt fler hungriga och fikasugna magar söker sig till Thimons. Varje vecka finns det nya kaksorter, bakelser eller mackor i diskarna.
– Vi vill att man ska kunna komma hit varje vecka utan att tröttna, så därför hittar vi hela tiden på nya sorter. En bakelse som vi gör den här veckan, kanske aldrig mer kommer tillbaka och visst är det folk som frågar efter dem, men Nässjöborna är väldigt pigga på att prova på något nytt, säger Markus.

På konditoriet i Eksjö har de skippat alla de klassiska bakverken och satsat på det lite fräckare. Med tanke på att de fick 550 kunder första dagen verkar Eksjöborna ta emot Thimons innovativa bakelser lika bra som Nässjöborna.

När det nya bageriet står färdigt räknar Markus med att anställa en till bagare. Idag är de totalt tjugo anställda som arbetar på Thimons i Nässjö, Eksjö och i Aneby.