Thom Nilsson blir ny koncernchef på Nevotex

Den 1 maj blir det skifte på koncernchefsposten hos Nevotex. Efter nästan 40 år i företaget tackar Tommy Grahn för sig och lämnar över rodret till Thom Nilsson. ”Jag känner mig helt trygg i att vi har hittat den bästa ersättaren. Han har suttit i vår styrelse tidigare och känner företaget väl och jag tror att han har precis de egenskaper som krävs för att leda Nevotex mot en ljus framtid”, säger Tommy.

Thom Nilsson (till vänster) tar nu över som koncernchef för Nevotex efter Tommy Grahn som går i pension.

Under sina 40 år som anställd har Tommy Grahn fått vara med på en otrolig resa både för Nevotex som företag och på det personliga planet. Han har fått se företagets utveckling från insidan och har jobbat sig uppåt i organisationen.
– Jag började arbeta på lagret i augusti 1979, berättar Tommy. På 90-talet jobbade jag som resande säljare, vilket senare ledde till att jag blev försäljningschef. Sedan 2006 har jag haft förmånen att leda organisationen i min roll som koncernchef, fortsätter han.

Tommy planerar för ett skönt och avslappnat men aktivt pensionärsliv.
– Jag har många fritidsintressen som jag hoppas få tillfälle att lägga lite mer tid på nu. Bland annat så spelade jag mycket gitarr förr, något som jag planerar att ta upp igen. Min fru går i pension samtidigt och vi kommer nog att spendera en hel del tid i Spanien också, tror Tommy.

Nevotex är ett företag i medvind. Just nu är de mitt uppe i sin största satsning någonsin; ombyggnaden av sina lokaler i centrala Nässjö och framtiden ser fortsatt ljus ut.
– Det känns fantastiskt inspirerande att få ta över en så välskött organisation som dessutom är inne i ett mycket spännande skede, säger Thom Nilsson, tillträdande koncernchef.

Thom är född och uppvuxen i Nässjö och har sedan 1996 jobbat som vd och koncernchef i många olika företag i flera olika branscher. Senast kommer han från vd-posten på Beslagdesign i Båstad.
– Jag har samlat på mig mycket värdefull erfarenhet som jag hoppas få stor nytta av i det här uppdraget, säger Thom. Jag gillar internationella miljöer och jag tror att det är på den internationella marknaden vi kommer se vår främsta tillväxt de kommande åren, fortsätter han.

Historiskt sett har Nevotex alltid rekryterat sin vd från de egna leden, men nu blir det för första gången en koncernchef som kommer utifrån.
– Jag tror det kan vara bra att komma in och se organisationen med lite nya ögon. Samtidigt känner jag företaget väl efter mina år i styrelsen, säger Thom. Jag kommer ju till ett mycket fint och väl fungerande företag, så för mig handlar det mycket om att fortsätta på den inslagna vägen och förvalta och förädla det som Tommy och många andra har byggt upp genom åren, fortsätter han.

Nevotex är ett anrikt företag som har funnits i Nässjö i över 100 år. Koncernen omsätter idag över 300 miljoner årligen och är en välkänd aktör i möbel- och inredningsbranschen.
– Det är med stor ödmjukhet jag närmar mig uppgiften, och jag vill att vi ska fortsätta växa och ta marknadsandelar. En av Nevotex framgångsfaktorer genom åren är att företaget har lyckats anpassa sig efter en förändrad omvärld och i dag går utvecklingen fortare än någonsin. Vi står väl rustade för framtiden och vår konkurrenskraft är god, förklarar Thom.

Tommy Grahn, som nu alltså lämnar Nevotex, gör det med blandande känslor.
– Det kommer att bli en stor omställning och jag kommer att sakna det dagliga arbetet här på Nevotex. Samtidigt är jag övertygad om att Thom kommer att lösa uppgiften på bästa sätt, avslutar Tommy.