Klart: Dollarstore bygger i Nässjö – planerar att öppna i november

Under torsdagseftermiddagen klubbade tekniska nämnden igenom Dollarstores ansökan om köp av mark i Nässjö. ”I slutet av november är planen att öppna”, säger Fredrik Holmström, etableringschef för lågpriskedjan.

Dollarstore öppnar i Nässjö

Biltema, Max och nu Dollarstore. Flera stora varumärken lockas till Nässjös nya handelsområde vid Sörängsrondellen. Under eftermiddagen blev det klart att Dollarstore köper drygt 9200 kvadratmeter mark bredvid Biltema.

– Idag åker många Nässjöbor till Eksjö för att handla i vår butik och många av dem har efterfrågat en butik på hemmaplan, säger Fredrik Holmström, etableringschef för Dollarstore. Nässjö är så pass stort att det finns ett bra kundunderlag för att etablera ytterligare ett varuhus i närheten av ett annat. Vi tror stenhårt på Nässjö och ser fram emot öppningen, fortsätter han.

3000 kvadratmeter stort varuhus

Dollarstore är Sveriges snabbaste växande lågpriskedja och erbjuder låga priser på varor för hela hemmet. I Nässjö ansöker man om bygglov för en fastighet på 3000 kvadratmeter med 2800 kvadratmeter försäljningsyta.

– Så fort alla bygglovsärenden är klara påbörjar vi byggnationen, säger Fredrik Holmström.

Satsningen skapar 12 nya jobbtillfällen i kommunen och redan i sommar börjar Dollarstore att rekrytera.

– Vi kommer att anställa en biträdande butikschef och 11 butiksmedarbetare, men i framtiden kan det bli ännu fler, avslutar Fredrik Holmström.