TimeOut Yoga & Massage in i nya lokaler

I TimeOuts nya lokaler på Postgatan kommer det bli mer än bara yoga – umgänge och samtal är också en väsentlig del av verksamheten.

Hon flyttade sin verksamhet till Nässjö från Bodafors i november förra året och har sedan dess hållit till i en lägenhet på Stortorget. Nu tar Alexandra Schlierf och Timeout Yoga & Massage klivet in i en ändamålsenlig lokal på Postgatan 8A.
– Det finns plats för tio, tolv personer vid ett yogapass. Lokalen är jättemysig och vi har en vägg som man kan öppna och stänga vid behov om man vill öka ytan, säger Alexandra Schlierf.

Det är en hel del människor som regelbundet går på yogapassen hos Alexandra. Till detta kommer kurser och workshops. Det sociala är en viktig bit, menar hon.
– Folk säger ofta att de inte har tid eller att de måste iväg, men sedan stannar de ändå oftast kvar en halvtimme eller så och dricker te och bara pratar med varandra, säger hon.

I större städer finns det ofta stora, fräscha yogaställen med många besökare, men Alexandra Schlierf föredrar det personliga framför det putsade. Själv kommer hon från München, men Nässjö passar henne väl och hon märker att det finns en stor efterfrågan på yoga här. Det finns fler ställen som erbjuder yoga i Nässjö, och det viktigaste är att man själv hittar det som passar en själv, menar hon.
– Jag tror faktiskt inte att det det spelar någon roll till vem eller till vilket pass man går, det viktiga är att det känns bra för deltagaren.

Alexandra är utbildad yogalärare och massageterapeut i Tyskland. Hon är även idrottslärare i grunden och sysslade tidigare främst med boxning och dans, men började intressera sig av yoga under tidigt 1990-tal.
– Jag är en ständig elev och lär mig hela tiden, även av mina elever. Den energi jag får från dem är en lektion för mig och en stor anledning att hålla på med detta, säger hon.

Sommartid planerar Alexandra att lägga en del av sina pass utomhus, när vädret tillåter. Under vårmarknaden, fredagen den 6 maj, har TimeOut Yoga & Massage öppet hus mellan kl. 11-15.