Nässjö har fina resurser för järnvägsbranschen

Nässjöakademins järnvägsutbildning ger positivt genljud över hela landet. -Nässjö har fina resurser för hela järnvägsbranschen”, menade utbildningsutvecklare Lars Broddén, SJ liksom HR-specialist Therese Deversjö vid Götalandståg vid ett besök tisdagen den 26 april.

Det var idel glada och positiva miner när utbildningsutvecklare Lars Broddén, SJ och HR-specialist Therese Deversjö från Götalandståg tisdagen den 26 april besökte de blivande tågförarna som utbildas vid Nässjöakademin. SJ har behov av 50 nya lokförare och Götalandståg behöver omkring 15 det närmaste året. Samtidigt är det välkänt att betydande pensionsavgångar väntar under kommande år.

Några av de ivrigt lyssnande eleverna har redan fått jobb och flera är på gång. Såväl dagens besökare, liksom andra järnvägsrelaterade företag, har ett mycket gott öga till utbildningen i Nässjö. Flera besök är att vänta från olika aktörer och flera har varit där tidigare.

Såväl Broddén som Deversjö gjorde sitt bästa för att påvisa att de blivande tågförarna har gjort ett mycket klokt yrkesval. På plats var också Ulf Holgersson som nu finns vid Götalandståg. Han har varit i branschen sedan 1978 och intygade att han aldrig känt någon olust inför tanken på att gå till jobbet. Den rutinerade lokföraren sken dessutom som en sol och gjorde ett positivt intryck på eleverna.