Tjuvtitta in hos Pizzeria Cactus som totalrenoverar

Från mörkt och dystert till färgglatt och ljust, pizzeria Cactus satsar på en helt ny interiör i mexikansk stil. Dessutom bjuder ägarna på några riktigt goda nyheter: ”Vi kommer att börja servera högrevsburgare, veganburgare och kycklingburgare”, säger Taofik Habib.
Pizzeria Cactus får sig en rejäl renovering. Taket har höjts, ny färg och kakel har kommit upp på väggarna och personalutrymmena är som helt utblåsta. Snart kommer också den specialbeställda inredningen på plats.
Det är inte många pizzerior som har gult tak! Som stamkund kommer man knappt att känna igen sig när man kliver in i nya Cactus som går från dova till starka färger.
Det är många som är inblandade i pizzerians nysatsning. Från vänster står Taofik Habib delägare, Micke Iskander och Andre Iskander från Gastro Interiörer, Hani Bahi delägare och Dani Bahi köksansvarig. Bakom dem jobbar dessutom flera andra leverantörer, som Nässjö Golv.

Just nu pågår renoveringen för fullt på Pizzeria Cactus. Det läggs kakel, målas, tapetseras och inreds. Ägarna Taofik Habib och Hani Bahi berättar att är över 10 år sedan lokalerna renoverades. Då i en mer nedtonad stil med svarta läderstolar och mörka trädetaljer. Nu har man tagit inspiration av Mexiko och gör det färgglatt med specialbeställda möbler.

– Vi ville göra något helt annorlunda, säger Taofik Habib. Vi ville ha en unik inredning som man inte ser någon annanstans och som kommer att ge kunden en häftig upplevelse.

– Vi har i princip blåst ut allt och satt in nytt. Väggarna har olika färger och material. I toaletten blir det en djungeltapet tillsammans med kakel i fiskbensmönster. Pizzeriaköket blir med vitt och grönt kakel. Vi har även byggt restaurangmöblerna. Det blir bland annat en lång, grön kassadisk med unikt mönster, säger Andre Iskander från Gastro Interiörer som har fått delar av renoveringsuppdraget.

– André är också en nära vän och branschkollega som har hjälpt oss att utveckla vårt nya koncept, säger Hani Bahi.

Ny, uppdaterad meny

Det är inte bara lokalen som får sig en förändring, även meny ska uppdateras.

– Vi kommer att minska antalet pizzor och lägga till fler sorters hamburgare. Vi kommer också att komplettera med italienska pizzor och pastarätter, men det kommer först senare när vi har fått våra rättigheter, säger Taofik och fortsätter:

– Även om vi inte kommer att ha kvar alla pizzor på menyn går de fortfarande bra att beställa. Som stamkund behöver man inte vara orolig över att förlora sin favoritpizza, försäkrar han.

Planerad öppning i månadsskiftet

Om allt går som planerat kommer Pizzeria Cactus att öppna vid månadsskiftet.

– Den här renoveringen ger oss ny energi. Vi ser fram emot att visa upp vår nya pizzeria för våra kunder och hoppas att de vill fira den här satsningen med oss, avslutar Taofik Habib.