Nässjöföretag nominerad till Klimatpriset

JSC it-partner har blivit nominerade till Klimatrådets Klimatpris i Jönköpings län. Priset delas ut sedan 2012 till framstående och innovativa satsningar inom klimatområdet i Jönköpings län.
JSC:s laddstolpar används flitigt till tjänstebilarna. Elen kommer från företagets egna solcellspaneler.  

Klimatrådets kriterier ska pristagaren på ett förtjänstfullt sätt bidra till Klimatrådets vision eller på annat sätt bidra till att främja länets klimatarbete.

– Det känns hedrande att vi blir uppmärksammade får våra miljösatsningar. Vi har alltid drivits av att ligga i teknikens framkant, och våra stora satsningar kring elbilar och deras minskade utsläpp i pendling och tjänsteresor är väldigt uppskattade av våra medarbetare. Vi har nästan uteslutande el och hybridbilar och färdas numer samtliga tjänsteresor och mer därtill på kraft direkt från solen, säger Johan Schelin.

Vinnaren utses den 4 september på Spira i Jönköping, där priset utdelas av landshövdingen. I år är rekordmånga – över 30 – organisationer, initiativ och personer nominerade för sina insatser att minska utsläppen och bidra till att Jönköpings län blir ett ”plusenergilän”.

>> Se hela listan över nominerade här!