Frisörsalongen Trend by Habibson får ny ägare

Elias Habibson har beslutat att sälja Trend By Habibson till Signe Hillström. ”Det känns spännande och kul att få driva vidare salongen,” säger Signe.

I över tre år har Elias Habibson och Signe Hillström jobbat sida vid sida på Postgatan 11 i Nässjö.

För sex år sedan öppnade Elias Habibson Trend by Habibson i Nässjö. Sedan dess har salongen vuxit sig allt starkare på marknaden. Tack vare ett starkt stöd från Nässjö Näringsliv och tydliga, uppsatta mål har man lyckats öka omsättningen ordentligt under 2018. Samma år öppnade Elias en barbersalong i Eksjö och utöver salongerna har han även haft i uppdrag att utbilda frisörer.

– Utbildning är något som jag vill jobba mer med och i höstas fick jag erbjudandet om att vara huvudansvarig för utbildning åt ett bolag inom hårvård, och jag tackade ja. Eftersom jag har varit borta väldigt mycket det senaste året har Signe haft ansvar för salongen i Nässjö och därför kändes det självklart att hon skulle få ta över, säger Elias.

Känns tryggt att lämna över

I tisdags skrev Elias och Signe på papperna och den första februari tar Signe över salongen.

– Jag anställde Signe 2016, precis efter hon slutade gymnasiet. Hon har gjort en otrolig resa på bara några år och jag skulle inte kunna se någon annan ta över salongen bättre än hon. De senaste åren har varit bland våra bästa och det är jättekul att känna att man går vidare när det går som bäst, säger Elias.

Förutom att utbilda frisörer kommer Elias fortsätta att driva barbersalongen i Eksjö.

Tävlat i Sveriges största frisörtävling

Redan som 19-åring var Signe aktuell i Årets Frisör, som utlyser Sveriges allra bästa frisörer och branschens blivande stjärnor. År 2017 tävlade hon i kategorin Årets Nykomling.

– I Årets Nykomling får man vara upp till 24 år. När jag var med var jag yngst i hela tävlingen, vilket fortfarande känns otroligt. Jag kommer att fortsätta att tävla, men just nu kommer det att vara fokus på salongen, säger Signe.

Hon berättar att hon vill driva vidare Trend by Habibson i samma anda, men att hon kommer sätta sin egen prägel på salongen.

– Jag har alltid haft en dröm om att ha en egen skönhetssalong och tittar just nu på att utbilda mig i att göra fransar. Så till framtiden kan det bli mer än bara hår.