Stort intresse för sommarjobbsmässa i Nässjö

Den 14 mars är det dags för årets Sommarjobbsmässa i Kulturhuset Pigalle. Det är Arbetsförmedlingen som för tredje året i rad bjuder in företag och arbetssökande till en mässa som förra året lockade över 600 personer och 38 utställande företag.


Karima Alm (till vänster) och Mia Johansson från Arbetsförmedlingen arrangerar Sommarjobbsmässan i Kulturhuset Pigalle den 14 mars.

Såhär såg det ut när Arbetsförmedlingen arrangerade sin sommarjobbsmässa förra året. 

Sommarjobbsmässan i Pigalle har på tre år vuxit till en självklar del av Arbetsförmedlingens utbud för att förenkla kontaktytorna mellan arbetssökande och arbetsgivare. Här får företag möjlighet att visa upp sig och samtidigt träffa många arbetssökanden på kort tid.

– Det personliga mötet säger ibland så mycket mer än vad som ryms i ett CV. Du får snabbt en bild av en persons driv och engagemang på ett helt annat sätt, säger Mia Johansson från Arbetsförmedlingen i Nässjö som arrangerar mässan.

För arbetsgivare är det helt kostnadsfritt att ställa ut och bredden på arbetsgivare brukar vara stor.

– Förra året hade vi utställare från vitt skilda branscher – allt från järnväg till restaurang, vård och omsorg. Det gav bra resultat och av de som vi känner till fick 25 personer anställning tack vare förra årets mässa. Vi hoppas på minst lika många i år, säger Karima Alm som arrangerar mässan tillsammans med Mia Johansson.

Även om mässan har ett tydligt sommarjobbsfokus hoppas Mia och Karima att företag kan se evenemanget i ett större perspektiv.

– Har du ett rekryteringsbehov i det längre perspektivet kan mässan vara ett bra tillfälle för att få en första kontakt med många sökande. Förhoppningsvis träffar du någon som du kan ha i åtanke för en framtida anställning, säger Karima.

Ett brett stöd för arbetsgivare

Arbetslösheten i Nässjö idag är inte som den var för några år sedan. Idag finns en brist på arbetssökande med den kompetens som företag efterfrågar. Samtidigt finns i skrivande stund 1145 arbetssökande personer inskrivna på Arbetsförmedlingen i Nässjö.

– Av dessa är en del närmare arbetsmarknaden än andra på grund av språkbarriärer, funktionsnedsättningar eller andra orsaker. Vi vill att företagen ska kunna se kraften i som annars går förlorad – både hos enskilda individer och i samhället i stort, berättar Mia Johansson.

Bland annat finns möjligheter att få stöd för att ha en arbetssökande person på praktik innan sommaranställningen börjar.

– På så sätt kan personen i fråga vara upplärd och komma in i arbetet på ett bra sätt. Men vi har ett brett utbud av olika arbetsgivarstöd som vi kan erbjuda. Vi välkomnar dialoger kring olika rekryteringsvägar, säger Mia Johansson.


 
Läs mer: Högt tryck på sommarjobbmässa


 

Fakta: Sommarjobbsmässa 2019

Sommarjobbsmässan arrangeras av Arbetsförmedlingen i Nässjö för tredje året i rad. Mässan går av stapeln den 14 mars mellan kl. 14.00-17.00. Det är kostnadsfritt för arbetsgivare att ställa ut på mässan. Företag som önskar finnas med på mässan är välkomna att kontakta Mia Johansson på 010-488 56 80 eller mia.johansson@arbetsformedlingen.se