Tusentals samlas för Coverfestival

Något för alla. Det utlovar Hotell Höglands marknadschef Jessica Lindberg att det blir vid årets Coverfestival – och hon uppmanar butiksägare och företag att rida på vågen när tusentals besökare flockas i stan.

Nightlife

Hårdrock, mysrock, pudelrock, pubrock, indierock, poprock och, vid regn, överrock. Det är Coverfestival 14-15 juni där 16 band ska leverera stor underhållning på 2 scener. Ungefär hälften av banden utgörs av lokala förmågor.
– Vi räknar med minst 5000 besökare. Det är en sådan helg när Nässjöbor går man ur huse för att umgås och träffa hemvändare. Även ett perfekt tillfälle för hela näringslivet, butiker och allt, att göra något speciellt för att lyfta Nässjö under dessa två dagar, säger Jessica Lindberg, marknadschef på Hotell Högland som är huvudarrangör för evenemanget där även Mix Megapol och Nässjö kommun är med som samarbetspartners.

Sedan förra året har man tänkt igenom evenemanget lite extra. Numera är det ett stängsel runt hela festivalområdet, det vill säga inga småstängsel kors och tvärs inne på området. Därför är det 18-årsgräns på hela festivalområdet kvällstid. Och eftersom Nässjö har monsunklimat varje sommar kommer större delen av området att vara under tak.

Under lördagen finns det dessutom massor av gratis aktiviteter för barnen.
– Bland annat kommer torget att invaderas av en action-park fylld med spännande actionfigurer, där barnen har möjlighet att träffa just sin idol. Det kommer även att finnas gratis ansiktsmålning, bakluckeloppis, uppvisning av lokala dans- och gymförmågor, barn och ungdomar. Och Sandra Dahlberg sjunger och underhåller, säger Jessica Lindberg.

I samverkan med Vuxenskolan har Coverfestivalen dessutom en musiktävling för barn och ungdomar som spelar i band. Första pris blir en spelning på huvudscenen på lördag kväll.
– Det finns så många källarband som längtar efter en möjlighet att visa upp sig. Då vill vi ge dem hjälp med det, säger Jessica Lindberg, som välkomnar företag som vill vara med och hjälpa till med sponsring.

Under festivalen kommer det att vara en artistkavalkad med en mängd kända musikartister. Ett dragplåster till festivalen är Nicke Borg, Nässjösonen som gjort sig ett eget namn efter tiden med Backyard Babies. Även Nightlife från Göteborg, ett band som uteslutande spelar Thin Lizzy-covers, kommer att locka folk, för att inte nämna Eksjöbandet Mancamp som kör ZZ Top-låtar… Om de har skägg? Det märker du på festivalen.