Vardagslyx tillbaka – nytt läge i stan

Vardagslyx har öppnat upp i Fenixgallerian – renodlad presentbutik på mindre yta.

20170213_vardagslyx

Susanne Samuelsson stängde ner sin butik Vardagslyx för snart två år sedan. Då fanns butiken på Storgatan. Nu har butiken återuppstått – denna gång i Fenixgallerian.
– Jag tycker att det är så roligt att ha butik och jag hoppas att detta ska gå vägen. Jag har fått jättebra respons från kunderna, ”vad roligt att du är tillbaka, vi har saknat din butik”, säger Susanne Samuelsson.

Den nygamla butiken ligger på nedre plan i Fenixgallerian och är väsentligt mindre än de dryga 200 kvadratmeter som hon hade tidigare.
– Jag har koncentrerat mig på det som jag vet gick bra innan, nu är det mer en renodlad presentbutik, inte så mycket krukor och annat, säger Susanne.

I en liten ort som Nässjö är handlarna snarare kollegor än konkurrenter. Susanne har varit noggrann med att i största möjliga mån undvika att köpa in samma varor som redan finns i andra butiker.
– Jag försöker att inte ta in det andra har. En viss överlappning kan det bli men i största möjliga mån gäller det att försöka hitta ett koncept som inte konkurrerar med andra butiker, att hitta en nisch där andra inte verkar, säger hon.

Bland kunderna finns många ungdomar och barn – hon säljer en och annan världens-bästa-mamma-mugg – men även hela spannet upp till äldre pensionärer. Susanne märker att det nya läget ger nya kundgrupper och håller sig uppdaterad på trender. Nyligen var hon på Formexmässan, nordens största mässa för inredningsdesign, för att scouta nya produkter. En del saker tycks alltid vara aktuella, men det går en hel del mode i produkterna också. Just nu säljer hon en del kossor och hundar i hamrad plåt – ”fula grejer”, skojar hon – och konstaterar att porslinshundar nu är tillbaka i mode.

Efter ett par månader är Susanne försiktigt optimistisk när det gäller den nygamla butiken.
– Jag kommer att testa att vara här i ett år i alla fall. Julen gick jättebra och januari är alltid januari. Man behöver se det på årsbasis, avslutar Susanne Samuelsson.