Work System prisades av Svenskt Näringsliv

Ägarna till Work System utsågs till årets mest företagsamma personer i Jönköpings län.
Work System
David Nord och Jonas Hallenborg tog tillsammans emot utmärkelsen Årets mest företagsamma människa 2015. Foto: Svenskt Näringsliv

Igår korades David Nord och Jonas Hallenborg av Svenskt Näringsliv till Jönköping läns mest företagsamma människor 2015. David och Jonas har gjort sig kända i hela länet som serieentreprenörerna som alltid vågat satsa på unga.
– Vi är väldigt stolta över att överhuvudtaget ha blivit nominerade. Vi har tagit oss dit vi är idag tack vare våra medarbetare. Det här priset delar vi med dem, säger David Nord.

David Nord och Jonas Hallenborg äger och driver Work System som utvecklar och säljer serviceinredningar till transportbilar. Sedan starten 2009 har de vuxit i rasande fart. Företaget har 28 anställda och i vår flyttar de in i större lokaler i Tenhult tillsammans med JRL Industriteknik och JRL Produktion, som Jonas och David också driver. Under 2015 har de skapat nya jobb och utvecklat sin affär.
– Vi breddat vårt sortiment och utvecklat vårt arbetssätt. Av de 28 personer som jobbar här idag, har vi anställt ungefär 10-12 stycken i år, säger Jonas Hallenborg.

Årets mest företagsamma människa är en tävling som årligen arrangeras av Svenskt Näringsliv. Syftet med tävlingen är att rikta ljuset mot företagsamma personer som tar det där lilla extra klivet för att utveckla sin idé, som vågar satsa och skapar nya jobb.
– Engagemanget var stort, vi fick in många nomineringar och det var ett svårt val för juryn att utse de fem finalisterna. Vi riktar ett stort grattis till David och Jonas men också till de fyra finalisterna som alla är strålande företagsamma förebilder, säger Anna Gillek Dahlström, regionchef för Svenskt Näringsliv Jönköping.

Juryns motivering

Med lyckade strategier och en oräddhet har David och Jonas, som ledare i snabbväxande företag, lyckats skapa över 35 arbetstillfällen sedan 2012 då första personen anställdes. De har alltid vågat satsa på unga och oerfarna personer!