1 700 besökare på årets Framtidsmässa

Framtidsmässan på Brinellgymnasiet blev minst sagt välbesökt. Runt 1 700 ungdomar och arbetssökande kom för att bli inspirerade och hitta rätt bland yrken och utbildningar.

1 700 besökare på årets Framtidsmässa

1 700 besökare på årets Framtidsmässa

1 700 besökare på årets Framtidsmässa

1 700 besökare på årets Framtidsmässa

Fredagen den 16 mars hölls den årliga Framtidsmässan på Brinellgymnasiet. En satsning för att låta elever och arbetssökande komma i kontakt med utbildningar och företag. I år fanns 81 utställare på plats, däribland representanter från olika gymnasieprogram, högskolor och universitet, organisationer och arbetsgivare samt UF-företag. Dessutom arrangerades flera seminarier, bland annat höll äventyraren Aron Andersson en inspirationsföreläsning för gymnasieelever i årskurs 2 och utställarna om hur man förverkligar sina drömmar och Nässjöförfattaren Jacob Sundberg gav tips och råd kring framtiden till gymnasielever i årskurs 3.

– Jag tycker att Framtidsmässan 2018 gick bra. Vi fick många besökare, utställarna var väldigt duktiga och hade skapat kreativa montrar och föreläsarna höll inspirerande och lärorika föredrag, berättar Emma Swärd, kommunikatör på Brinellgymnasiet och samordnare för Framtidsmässan.

Många intressanta utställare

Bland utställarna fanns Räddningstjänsten som drog många till sin monter. Här fick man tävla i att få på sig skyddskläder så snabbt som möjligt och besöka det länsgemensamma ledningsfordonet. Även Kost och Städ, Tekniska Serviceförvaltningen, Polisen, Jönköpings Universitet, Försvarsmakten, Draka Kabel, järnvägsinriktningen på Brinellgymnasiet och Teknikcollege fick många besökare.


 

Mässan arrangerades av Brinellgymnasiet, Nässjö Lärcenter, Nässjö kommuns HR-avdelning, Nässjöakademin, Arbetsförmedlingen och Nässjö Näringsliv AB.