850 datorer på två veckor

Lokala System Technologies levererade skräddarsydda datorlösningar till tre kommuner – punktligt och tryggt.

System Technologies

System Technologies må vara ett jämförelsevis litet företag i IT-branschen, men när Höglandets kommunalförbund upphandlade leverans och installation av tusentals datorer tidigare i år föll valet på just dem. Nyligen levererade de 850 HP-datorer på två veckor – i tid och utan strul.
– Det är en leverans till Nässjö, Eksjö och Vetlandas kommuner. Den enskilt största mottagaren var Brinellgymnasiet i Nässjö där vi har installerat alla datorer så att de passar till varje enskild elev, säger Richard Ritheim, säljansvarig på System Technologies.

Företaget har totalt nio anställda, varav tre färska medarbetare skötte hela installationen och leveransen av den stora beställningen. Hur kommer det sig att denna lokala aktör lyckades med det som nationella IT-jättar tidigare år inte klarat av?
– Jag tror att det är för att vi är så lyhörda och att vi inte anlitar en massa andra företag utan gör allt i egen regi. Vi säljer bland annat kostnadseffektivitet, något som vi själva lever upp till, säger Richard Ritheim.

System Technologies arbetar med helheten inom IT, det vill säga försäljning av de tjänster och varor som krävs för en god IT-infrastruktur.