Från två till fem på en vecka

Rörbolaget mer än fördubblade antalet anställda på en vecka – ska ge en ännu högre servicegrad.

Rörbolaget Nässjö

I begynnelsen fanns Tommy Ottosson och Ulf Karlsson – de är ägare och grundare av Rörbolaget. För två år sedan firade de sina nybyggda lokaler med helstekt vildsvin. Framtiden syntes ljus. Nu firar de igen: tre nya anställningar tillkom i augusti.
– Vi kände att vi ville öka vår servicenivå. Och så behövde vi någon som kunde ta hand om administrationen, säger Ulf Karlsson.

Den som tar hand om administrationen är Maria Söderblom, som tidigare har arbetat på redovisningsfirma under många år. Hon sköter allt från fakturering till smärre sysslor på kontoret.
– Man har hört mycket utifrån att Tommy och Ulf är två glada, duktiga killar och jag har tänkt att ”där skulle det vara kul att arbeta”. De har ett väldigt gott rykte om sig och är lättsamma utåt mot kunderna, det tror jag är viktigt, säger hon.

Rörbolaget hyr ut Maria till andra företag två dagar i veckan – en manöver som möjliggjort rekryteringen. Att hon finns på plats gör att administrativ tid minimeras för dem som behöver ägna sig åt kärnverksamheten.
– Om jag ska fixa en liten administrativ grej så måste jag ta mig in på kontoret och krångla, det tar mycket mer tid än om Maria som ändå är på plats sköter de bitarna, säger Tommy Ottosson.
– Även för min del är det lättare att finnas på plats än att arbeta som en extern konsult, säger Maria Söderblom.

De två andra nya ansiktena, Ove Piel och Mattias Frödholm, är erfarna VVS:are som tillför större möjligheter för Rörbolaget att ta sig an nya jobb.
– Vi har fått nya kunder nu sedan vi har anställt fler eftersom marknaden inser att vi har kapaciteten att klara mer. Vi arbetar framförallt mot företag men privata kunder har ökat markant. Det känns som att det är småföretagens tid nu, de stora har många gånger för stora omkostnader, säger Tommy Ottosson.

Och trots de nya anställningarna är Rörbolaget fortfarande ett småföretag – än så länge. Vad som händer efter tioårsjubileet i februari återstår att se…