ÅF har etablerat sig i Nässjö

ÅF har öppnat kontor i EOS-huset i Nässjö som inledningsvis bemannas av en signalprojektör.

ÅF, Peder Warrén på Nässjökontoret

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Idag har företaget cirka 10 000 medarbetare och finns i mer än 30 länder. I början av hösten valde man att stärka sin position i den södra delen av Sverige med en till enhet inom infrastruktur. Kontoret öppnade man i Nässjö och här sitter nu Peder Warrén, sedan tre månader tillbaka, som signalprojektör.
– Med den här etableringen kommer vi ännu närmre våra kunder. Tidigare hade vi ett område längs stambanan som inte hade något kontor i närheten som jobbade med infrastruktur. Då Nässjö är en väletablerad järnvägsort och ligger vid stambanan föll det sig naturligt att etablera sig här för att täcka upp det området, säger han.

Vid sitt nya skrivbord i EOS-huset gör Peder Warrén CAD-ritningar för nya signalanläggningar. Främst i uppdrag av Trafikverket, men även åt andra företag.

Vill utöka i Nässjö

Peder Warrén berättar att man är omkring 150 personer i ÅF som jobbar med järnväg och förhoppningen är att man ska bli ännu fler.
– ÅF står i en expansionsfas och det är inte omöjligt med ytterligare anställningar, särskilt i Nässjö. Vi hoppas på att kunna utöka här, avslutar han.