Affärsmöjligheter och motion i ett

Walk and Talk ger både motion och nya affärsmöjligheter. Nu finns nätverket i Nässjö.

Det är en så enkel idé att man undrar varför den inte har kläckts tidigare. Walk and talk, att gå och prata helt enkelt, är ju något människan har gjort så länge hon funnits. Men det är först nu som det sätts i system som ett affärsnätverk – och med motion på köpet. Såhär går det till: ett antal personer träffas och går en timslång promenad. Alla får varsin samtalspartner, vilken byts ut var tionde minut. Promenaden varar en timme och avslutas med lunch. Lika enkelt som nyttigt.

Nässjö Näringsliv AB provar på konceptet en fredag. Klockan 11.30 samlas de hurtiga på Lidls parkering. Dagmar Grote och Sara Lindberg är ambassadörer för konceptet, och håller i taktpinnen.
– Tanken är inte att vi ska sälja på varandra våra tjänster idag. Det handlar om att dra nytta av varandras kontaktnät, säger Dagmar Grote.

Var och en presenterar sig själv och uppger vilka typer av kontakter som skulle vara användbara i ens arbete. Där finns frisören, webbutvecklaren, konsulten, ja, alla som vill få motion och utöka sitt nätverk.

Och promenaden inleds. Under någon minut bryts isen med sedvanligt väderprat. Våren är på väg – men visst är det blåsigt. Är cykeln framrullad? Sakta men säkert kommer man in på ämnet arbete. Man hittar gemensamma referenspunkter, kontakter, infallsvinklar. Och nätverkandet är igång.

Dagmar Grote, vår guide för dagen, håller koll på tiden. Efter tio minuter stannar gruppen upp och det blir en rockad. Frisören och coachen. Webbutvecklaren och koordinatorn. Nya formationer, nya kontakter och promenaden fortsätter. Sorlet stiger, mer luft i lungorna och idéernas kugghjul smörjs. Det kontaktskapande som tidigare dominerats av forum för rökare, blir i och med Walk and Talk en hälsoresa rakt in i nya affärsmöjligheter.

Efter en timme är vi tillbaka i civilisationen och förtjänar en lunch. Walk and Talk avslutas för denna gång och deltagarna är några kontakter rikare och ett antal kalorier fattigare.


Om Walk and Talk
Walk and Talk är ett Affärsnätverk med naturen som mötesplats. Idén kommer från Sofia Sundberg, Ypsilon AB i Stockholm. Idag finns ambassadörer i ett trettiotal orter i Sverige.

I Nässjö äger Walk and Talk rum varje fredag kl. 11.30 med utgångspunkt på Lidls parkering.

Walk and Talk är ett obundet och kostnadsfritt nätverk. Öppet för alla, inget närvarokrav finns, man behöver inte anmäla sig (ses naturligtvis gärna att man gör). Nätverkets information sprids på Facebook. För dem som inte har Facebook går det bra att kontakta ambassadörerna direkt. På frågor svarar gärna: Sara Lindberg Tel. 070 39 22 817  eller Dagmar Grote 070-625 88 00 / www.mabraXXL.se

Läs mer om Walk and Talk på Ypsilons webbplats.