Älgpark invigdes i Skullaryd

Nu kan man möta skogens konung ute i Skullaryd-Älgpark! Den snart tjugoåriga Erik Öster invigde parken förra veckan som dessutom har hjortar.


Det blev en solig
dag den 18 juni när Skullaryd-Älgpark skulle invigas. Många besökare kom för att vara med och gratulera Erik Öster med familj som har slitit hårt de senaste åren för att bli färdiga med parken. Den röda ladugården har renoverats om till en souvenirbutik och café, omkring 400 stolpar har satts ner i marken för att skapa ett hägn, älgar har köpts in och många fler saker har fixats.

Hjortar hade de redan på gården och det var dem som gav Erik idén om att öppna upp en park. Hans morfar köpte in hjortar 1970 för hans gård höll på att växa igen och sedan när hjortarna ätit av gräset köpte han numera gården som blivit Skullaryd-Älgpark. Idag har de 70 hjortar i en otrolig skogsmiljö som Erik vill visa upp.
– Jag vill dela med mig av dessa fantastiska djur i en så naturnära miljö. Det är en upplevelse i sig och då kom jag på att jag kunde öppna upp gården för turister. Så jag utvecklade verksamheten med att köpa in tre älgar för att locka hit turister ytterligare, berättar Erik.

Älgarna köptes in förra året och har nu blivit fler. Pappan Micke har gett Helga de två kalvarna Sune och Saga, och Moalie fick en kalv samma dag som invigningen. Detta berättade Erik innan han klippte bandet och välkomnade besökarna på en åktur i safarivagnen dragen av en traktor.
– En tur tar cirka 45 minuter och kostar 150 kronor per vuxen. För yngre barn under 15 år kostar det 50 kronor och under tre år åker man gratis, säger Erik.

Det blev en spännande åktur där man fick möta både hjortar och älgar på nära håll. Under tiden matade Erik djuren samtidigt som han berättade om deras natur. Både Erik och familjen var mycket nöjda med dagen och Erik berättade att turisterna redan hade börjat hitta dit.