Många förändringar i Nässjöbutiken

Nu är det nog ingen som har missat att Blåfuran har fått en ny ägare. Nytt namn och nya produkter ramlar in i numera butiken ”Hos Greta” på Storgatan.
Alexandra Josefsson är den nya ägaren till numera Hos Greta.

Katarina och Per-Åke Steen har nu lämnat Blåfuran och lagt det i händerna på Alexandra Josefsson. Hon har i flera år arbetat på Ikea, men nu under den senaste tiden känt att hon ville pröva sina vingar i en egen butik. Vilket ledde henne till Blåfuran som sökte en ny ägare – eller som numera heter ”Hos Greta”.
– Jag tycker det är jättekul att jag fick ta över den här butiken. Jag kommer att förändra butiken en del och därför fick det även bli ett nytt namn, säger Alexandra som har döpt butiken efter sin farmor.

Alexandra berättar att hon kommer fortfarande ha kvar butikens inriktningar som är hobby, hantverk, present och barn, men att hon kommer ta in en del nya produkter. Hantverkssidan kommer att byta fokus och dra sig lite mer mot det modernare. Det har redan kommit in en del nya produkter, bland annat från Grafitgrå, som kunderna verkar ha gillat.
– Än så länge har jag fått bra respons på de produkter jag har tagit hem, vilket är kul! Jag har inte tagit in så många produkter just nu, utan den stora förändringen kommer att ske i höst när jag varit på den stora inköpsmässan i Stockholm, säger Alexandra.

Det är inte bara större grossister för inredningsartiklar som lockar, utan även mindre och närproducerade artiklar. Alexandra har bland annat besökt Designbyjohanna ute i Forserum.
– Designbyjohanna finns redan i hyllorna och jag kommer att leta upp fler som designar och tillverkar produkter i närheten. Jag vill gärna satsa lokalt och hitta produkter som inte säljs någon annan stans i Nässjö, säger Alexandra.

Förutom nya produkter kommer det även bli lite ny färg och hyllor på väggarna. Och såklart ska en ny skylt komma upp med det nya namnet Hos Greta.