AlphaCE hjälper arbetsgivare att rekrytera

Med AlphaCE:s lärlingsutbildning kommer arbetssökande tillbaka in på arbetsmarknaden och arbetsgivare hittar nya medarbetare på ett kostnadsfritt sätt.
Från vänster står Kristina Björnlund, regionchef sydöst på AlphaCE och Marielle Lindwall, samordnare på AlphaCE.

I ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen bedriver AlphaCE lärlingsutbildning. Utbildningen är till för att arbetssökande på ett effektivt sätt ska komma tillbaka in på arbetsmarknaden. Den är även till för att arbetsgivare ska våga rekrytera personer som kanske inte har rätt kompetens från början, men får detta i utbildningen.
– Lärlingsutbildningen är ett sätt för arbetsgivare att få en rekrytering och introduktionsutbildning finansierad via Arbetsförmedlingen. Vi vill hjälpa arbetsgivare att förena affärsnytta med samhällsnytta, och det är precis vad den här lärlingsutbildningen gör, säger Kristina Björnlund, regionchef på AlphaCE.

Utbildningen anpassas individuellt efter arbetsgivarens rekryteringsbehov och kursdeltagarens kompetenser. Målet är att kursdeltagaren ska lära sig det den behöver för att klara av det nya jobbet.
– Utbildningsplanen tar vi fram tillsammans med arbetsgivaren. Normalt ska inte utbildningen ta längre än 6 månader, säger Marielle Lindwall, samordnare på AlphaCE.

När en arbetsgivare har kontaktat AlphaCE tar de i sin tur kontakt med Arbetsförmedlingen. Från Arbetsförmedlingen får de förslag på lämpliga kandidater som de intervjuar. Sedan återkopplar de till arbetsgivaren när de har hittat kandidater som matchar med företaget: AlphaCE är med andra ord spindeln i nätet.
– Vårt jobb är att presentera lämpliga kandidater och det enda arbetsgivaren behöver göra är att ge av sin tid. Att komma till oss är helt kostnadsfritt för företaget, säger Marielle.

AlphaCE startades för två år sedan och finns idag på ett femtiotal orter. De jobbar bland annat mot Nässjö, Vetlanda, Jönköping och Värnamo. Förutom lärlingsutbildningen är AlphaCE leverantörer åt Arbetsförmedlingens nya utbildning som heter Grundläggande moduler som är till för nyanlända. De bedriver även SFI och etableringslots.