Tung satsning i verkstadsindustrin

Sivab storsatsar och bygger ny fastighet vid riksväg 40. Den nya fastigheten kommer vara 2 000 kvadratmeter stor och är en investering på cirka 15-20 miljoner kronor. Sivabs femton anställda ska bli fler.


Nu storsatsar Sivab och
byggar en ny fastighet vid riksväg 40 i Forserum. Den nya fastigheten kommer vara 2 000 kvadratmeter stor med möjlighet att bygga till på den 10 000 kvadratmeter stora tomten. Fastigheten är en del i Sivabs utvecklingsplan.
– Vi ser en stor potential att växa och fördubbla vår omsättning på fem års sikt och det här är ett steg att nå det målet. Vi behöver bygga egna lokaler för att kunna styra kommande investeringar som kräver en hel del lokala anpassningar, säger Tommy Simonsson, ägare på Sivab.

Idag hyr Sivab lokaler i Huskvarna, men där kommer de inte sitta länge till. Deras nya fastighet beräknas stå färdig hösten 2015. Den kommer ha skyltläge med glasfasad för konstruktionskontor och matsal ut mot vägen. Fastigheten kommer inte bara ha stil, utan även ha mycket funktionella lokaler.
– Vårt mål är att kunna bygga större verktyg och för att kunna göra detta måste vi investera i större maskiner som inte får plats i våra befintliga lokaler. I dag har vi en lyftutrustning som tar upp till tolv ton, men i den nya fastigheten kommer vi kunna hantera verktyg upp till tjugo ton, säger Tommy.

Sivab är en helheltsleverantör av avancerade komplettverktyg av plåtpressning. Bolaget startades 1997 och har namnkunniga kunder som i sin tur jobbar med företag som BMW, Audi, Volvo personvagnar och lastvagnar och Scania lastvagnar.
– Ungefär hälften av våra kunder finns ute i Europa, bland annat i Polen, Litauen, Estland och Slovakien. Just nu tittar vi på att vidareutveckla vår exportsatsning och som det är idag tillkommer det en ny internationell kund varje år, säger Tommy.

Satsningen ingår i Nässjö Näringsliv AB:s OneDoor-koncept. Där Sivab får en helheltsservice i sin etablering, råd och även kopplingar till ”mjukvaran” som utbildningssystemet på Brinellgymnasiet. Sivab har redan tagit emot en praktikant från gymnasiet emot sin framtidsexpansion att växa med sina anställda och bli fler.