Angeläget möte om järnvägens framtid

Företagare och privatpersoner i regionen inbjuds att samtala om järnvägens framtid vid ett seminarium arrangerat av Höglandets näringslivsenheter tillsammans med Handelskammaren i Jönköpings län. En chans att påverka sin framtid, menar arrangörerna.

20151001_tagtraff

Onsdagen den 14 oktober arrangeras ett dialogmöte på temat ”behöver vi järnvägen?” på Kulturhuset Pigalle i Nässjö. Bakom arrangemanget står näringslivsbolagen/enheterna i Höglandskommunerna: Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda, samt Hultsfred och Oskarshamns kommun som tillsammans med Handelskammaren i Jönköpings län och ett antal stora företag berättar om vad järnvägen betyder och kommer att betyda i en framtid.
– Vi ser ett behov att gemensamt diskutera vilka satsningar vi tycker ska prioriteras och vad uteblivna satsningar på person- och godstrafik kan komma att innebära för regionen och dess näringsliv, uttrycker arrangörerna i ett gemensamt uttalande (Claes Johansson, Nässjö Näringsliv AB, Helena Gill, Sävsjö Näringsliv AB, Robert Peuravaara, NUVAB och Paul Hultberg, Eksjö kommun).

På de framtida banorna kommer man att kunna resa Stockholm–Göteborg på två timmar och Stockholm–Malmö på två och en halv. Vilken nytta dessa banor kommer att få för företag och kommuner i regionen är till stor del beroende av hur man gemensamt kan ta tillvara den potential till tillväxt som banorna kommer att ge.
– Vi hoppas att företagare i regionen tar tillfället att själva kunna påverka sin framtid i dessa frågor. Vi kommer att föra vidare ett gemensamt dokument till beslutsfattare för infrastruktur på regional- och nationell nivå, säger Jonas Ekeroth, Handelskammaren Jönköping.

Mötet inleds kl. 09.30 och avslutas med lunch kl. 13.00.

>> Mer information och anmälan